Jump to content

legalizacija na tuđem zemljištu


nikolape

Preporučene objave

Poštovani,

naravno da će te se odazvati pozivu i staviti prijedlog ili primjedbu ako imate interes da se dio vaše čestice ne "otkine" i time legalizira nelegalna gradnja.

 

Naime, rješenje o utvrđivanju građevne čestice donosi se, ako za postojeću građevinu nije utvrđena građevna čestica, odnosno zemljište nužno za redovitu uporabu građevine, te kada je obveza utvrđivanja tog zemljišta, odnosno čestice propisana posebnim zakonom ili kada vlasnik građevine želi promijeniti oblik i veličinu građevne čestice na kojoj je postojeća zgrada u skladu s dokumentom prostornog uređenja.

 

Smatra se da za postojeću građevinu nije utvrđena građevna čestica, odnosno zemljište nužno za redovitu uporabu građevine, među ostalim, ako se radi o zgradi za koju je doneseno rješenje o izvedenom stanju na temelju Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama.

 

Kako ste napisali da se nito nije protivio gradnji, temeljem odredbe čl.153 Zakona o vlasništvu, graditelj postaje "pošteni" te mu pripada zemljište sa zgradom na kojem je izgrađena, ali vi imate pravo tražiti naknadu tržišne vrijednosti zemljišta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija