Jump to content

beskućnik a ima dio nekretnine


Primorac i Zagorka

Preporučene objave

:tikvan::tikvan:

Živim u stanu koji je osoba (koja kaže da mi je majka, zvati ću je osoba xy, što stoji u papirima). Osoba xy je prepisala stan na svoju kćerku.U uređenje stana prije par godina uložio sam dosta novaca i slobodnog vremena kao i novaca i truda svoje partnerice. Kćerka osobe xy je službeno prijavljena na ovoj adresi,a živi na drugoj adresi, dok smo osoba xy i ja prijavljeni na drugoj nekretnini u drugoj općini u suvlasništvu 50/50.Na toj nekretnini sam uložio puno novaca i zdravlja. Nakon što je osoba xy prepisala stan na svoju kćerku , napravio sam glupost i kažnjen sam zbog obiteljskog nasilja u obitelji, zabranom pristupa svojoj nekretnini u drugoj općini u periodu od šest mjeseci. Taj period je istekao prije pet mjeseci.Živim u izvanbračnoj zajednici oko 14 godina. Sad bi zamolio za savjete.

1. Dali me može moja sestra izbaciti iz ovog stana

2.Tko smije dolaziti u stan koji ja koristim bez odobrenja sestre i s kojom nemam komunikacije osim sms

3.Moja partnerica je uložila novce u stan i nekretninu u koju nema pristupa, kako da ona povrati svoje novce

4. Na mojoj nekretnini 50/50 pokušao sam osobi xy više godina savjetovati uređenje terena, neke stvari moja partnerica i ja pokušali smo urediti da teren ne nalikuje na cigansku čergu, . Nakon toga tražio sam pismenim putem od nje da se očituje o podjeli imovine. Ona to uporno odbija.

Molim bilo kakav koristan savjet.:tikvan::tikvan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Može, kako je Bovu već naveo. Ne može nasilno niti preko noći, jer vas trenutno štiti činjenica da ste u posjedu nekretnine. ALi, kroz mukotrpan i ne baš jeftin postupka, ona to može učiniti, ako nikako drugačije deložacijom.

 

2. Obzirom ste trenutno vi u stanu, onda vi ujedno i kontrolirate tko može doći. Ali ako biste sestri branili pristup na njeno, slijedi već opisani scenarij.

 

3. Tužbom za povrat ulaganja, ali tu je ograničena općim zastarnim rokom od 5 godina od izvršenog ulaganja.

 

4. Pokrenite postupak razvrgnuća suvlasničke zajednice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

:tikvan::poguzi:Hvala na odgovorima Vama i bovu. Vaši odgovori su mi pomogli da se zamislim o svojim pravima. Ovako sve djeluje jednostavno, zato bi Vas zamolio za još par odgovora.

 

1. U slučaju da me sestra hoće deložirati iz svog stana, na legalan način , tko plaća sve troškove u postupku. Imam li kakva prava ako sestra jednostavno promijeni bravu na ulaznim vratima, (dali da razbijem vrata, što je nasilni čin), i kako da dođem do svojih stvari kao što su putovnica, liječnički dokumenti.

2.U slučaju da ja promijenim bravu na ulaznim vratima u stanu koji nije moj a u kome živim 30 godina, smijem li promijeniti bravu i nedozvoliti ulaz osobi xy,

3. Protiv koga da podignem tužbu, sestre ili osobe xy za nadoknadu troškova, u stan je uložena ušteđevina moje partnerice.

:hvala:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Troškove plaća onaj tko izgubi spor, odnosno to ćete biti vi na kraju.

 

Glede sestrine promjene brave, imali biste pravo na posjedovnu zaštitu, koja uključuje dopuštenu samopomoć (ukoliko su ostvareni uvjeti za istu), a uvijek uključuje posjedovnu tužbu sudu.

 

2. Ako to učinite i time onemogućite pristup vlasniku stana, slijedi vam tužba na iseljenje.

 

3. Vlasnika stana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

3. Protiv koga da podignem tužbu, sestre ili osobe xy za nadoknadu troškova, u stan je uložena ušteđevina moje partnerice.

:hvala:

vlasnika stana. ako imaš dokaz o ulaganju i ako si ulaganjem povečao vrijednost stana.

zastara je 5 godina od izvršenog ulaganja.

koristiš nekretninu u koju si (kako navodiš) ulagao. ne plaćaš najam.

vlasnik stana može tražiti isplatu najamnine za zadnjih 5 godina (od podnošenja tužbe).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija