Jump to content

zaštita nasljedstva


paskual

Preporučene objave

molim pomoč:

nažalost priminula mi je setra mlađe životne dobi i iza sebe ostavila dvoje maloljetne nečakinje. nakon 4 mjeseca i psihičkog oporavka mojih roditelja počeli smo razmišljat o nasljedstvo mojih nečakinja. naime njihov otac kod kojeg su one na skrbi je veliki raspikuča, lažov i niškoristi. definitivno želimo toj djeci ostavit dio ovečeg naljedstva koji je trebao pripast mojoj setri.

ali sada tu postoji problem do su one pod direktnim utjecajem oca sada kada su maloljetne i bit če i kasnije( on trenutno ima višemilijusko otvoreno dogovanja prema bankama i poslovnim subjektima).

dakle moj otac sada razmišlja što se može napravit dali opuruku ili kakav ogovor ali da bude koncipiran u smislu da ta djeca niti po stjecanj punoljetnosti nemogu raspolagat tom imovinom sve dok je njihov otac živ- raspolagat u smislu prodaje zemljišta

 

nelazimo se u teškoj životnoj situaciji di želimo toj djeci osigurat neku bodučnost ali ako bude njihov otac imao pravo glasa sve če zapucat kao i do sada.

 

molim vas za bilo kakav savjet

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako kako ste to zamislili, ne možete raditi. Ne možete nekome ostaviti nešto u nasljedstvo, a onda mu određivati na koji način bi on time trebao raspolagati. Ako je nešto njemu ostavljeno, on je postao vlasnik i s time može raditi što hoće.

 

Eventualno vidim teoretsku mogućnost da, u slučaju da se roditelji boje da će otac djevojaka utjecati na njih na način da one prodaju dobiveno nasljedstvo kako bi on podmirio svoje dugove, prilikom određivanja kome ide što u oporuci, na nekretninama koje će ostaviti curama, osnuju osobnu služnost plodouživanja u korist drugog roditelja (bake ili djeda) ili još bolje, u vašu korist. Sama činjenica upisane osobne služnosti učinit će nekretnine na kojima je ona upisana bezvrijednim, u smislu moguće prodaje, jer nema šanse da bi se našao kupac koji bi pristao uzeti takvu nekretninu.

 

Međutim, ovo je sve na teoretskoj razini i imajte na umu kako se i tome može doskočiti u slučaju da se služnost ne bi ostvarivala (može se tužiti da je izgubila razumnu svrhu).

 

Najbolja opcija bila bi porazgovarati sa curama kada postanu punoljetne, ali ne na napadan način, jer ćete time ostvariti kontra-efekt, već ljudski i smireno. Naravno, nije garancija da vas neće izigrati, ali uvijek morate imati na umu kako će cure svakako imati pravo potraživati nužni dio, tako da će nešto svakako dobiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija