Jump to content

razvod, skrbništvo


keep calm

Preporučene objave

Pozdrav!

Lani sam podigla tužbu za razvod, ali se na prvom ročištu( nisam bila prisutna , zastupao me odvjetnik), suprug izjasnio da želi sporazumni. Prošli smo postupak u CZSS, dobili stručno mišljenje, svoje sam predala, i stiglo je mišljenje CZSS o dodjeli djece( 14 i 15). Situacija je takva da smo pod istim krovom . On se i na sudu i u centru postavio tako da me ocrnjuje,maksimalno jer sam ga lani prijavila za nasilje pri čemu je razbijao i tukao mene i djecu. Uglavnom u mišljenju se djeca u zaključku preporučuju povjeriti majci , no cijelo mišljenje je napisano u tonu kao da je on jadan na milost i nemilost mom zanovjetanju. Djeca su izrazila svoje mišljenje da žele sa mnom. Njegov psihološki profil nije opisan (inače ima PTSP), a moj je u smislu da sam impulzivna i konfliktnog ophođenja, da ne težim organiziranoj svakodnevnici, ali da sam angažiran roditelj i bliska s djecom koji su po svemu dobro zbrinuti u svakom smislu . Osjećam se ko da sam saznala da sam kriminalac.Uopće se ne prepoznajem u tome, a li eto valjda su znali nešto iščitati iz teksta , jer ja njega nisam crnila ni ogovarala, iako sam imala što reći od pogrdnih riječi , do udaraca, ucjenjivanja, i zanemarivanja mene i djece. Jednostavno samo se želim razvesti, i brinuti o djeci jer to činim odkad sam ih rodila do danas , a on je se eventualno uključi ako je raspoložen ili ima vremena (najčešće nikad, nikad ih nije odveo liječniku, otišao na informacije..).Zaposlila sam se nedavno, on je u mirovini. Naveo je da je za djecu bolje biti s njim da je sposoban sve sam . Zanima me što će biti s postupkom ukoliko on ne preda mišljenje sudu u roku ? Kakve su šanse da on dobije skrb, odnosno djecu na odgoj. Sve je pomalo i besmisleno jer smo na istoj adresi,ali s obzirom da on živi slobodnjački život i ne dijelimo financije mislim da je razvod neminovna stvar. Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je centar preporucio da djeca ostanu zivjeti s vama, ne vidim zasto bi sud odlucio drugacije. Ovo sta su napisali o vama ( valjda imaju svoje razloge za to ) nema nikakve veze. Ako nisu spomenuli suprugov PTSP ( dokazani ), mozete ga vi spomenuti na sudu isto kao i obiteljsko nasilje prema vama i djeci. Na sudu i vi i on mozete reci sta god zelite sta vam ide u korist......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

Spominje se povišenje u aktualnom profilu, pretpostavljam rezultat testiranja. Malo mi je i žao što nisam iznijela svo prljavo rublje, ali jednostavno sam umorna od svega. Ipak mi je začuđujuće što je njemu navedeno da nema naznaka promjene osobnosti, a inače između ostalog ima dijagnozu trajno promjenjene osobnosti i PTSP, na osnovu čega je u mirovini i ima status HRVI .Zapravo ima gomilu nalaza gdje se opisuje njegov alkoholizam, strahovi da ga netko prati, depresija, osamljivanje. Sada je njegovo psihološko stanje opisano kao idealno.

Zanima me može li se postupak nastaviti tužbom jer se bojim da je on i pristao na sporazumni kako bi mogao zavlačiti postupak. Hvala još jednom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija