Jump to content

Svrsishodna delegacija


VladimirS

Preporučene objave

Predlagateljica je u Prijedlogu za ponavljanje postupka navela da će od Vrhovnog suda zatražiti svrsishodnu delegaciju i općinskog i županijskog suda nakon što joj ti sudovi temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama dostave informacije čiji su nečitki potpisi u spisu i tko je koreksirao naredbe i datume u spisu.

Predložila je da sud zastane u postupanju po Prijedlogu za ponavljanje postupka dok od sudova ne dobije zatražene informacije.

Nakon što je dobila nepotpune informacije, predlagateljica PPP je podnijela i prijedlog za svrsishodnu delegaciju općinskog (a kasinje i županijskog) suda.

Vrhovni sud je odbio delegaciju općinskog a prihvatio delegaciju županijskog suda!?

Oba rješenja je donijela ista sutkinja VSRH

Prije nego što je Vrhovni sud odbio delegaciju općinskog suda, općinski sud je donio jedno rješenje na štetu predlagateljice.

Pitanje: Je li općinski sud smio donositi bilo kakvo rješenje prije nego Vrhovni sud donese rješenje o delegaciji općinskog suda?

Delegirani županijski sud je obrazložio da smije jer je Vrhovni ionako odbio delegaciju općinskog!?

A šta bi bilo da nije odbio?

Šta bi bilo da općinski sud nije bio tako vidovit pa je zato tako preko reda donosio rješenje da ga slučajno ne bi donio neki drugi delegirani općinski sud?

A šta bi bilo da sutkinja općinskog suda još par mjeseci nije zahtjev za delegaciju proslijedila Vrhovnom sudu nego ga držala u spisu dok ne donese nepravomoćno rješenje o ponavljanju postupka? I tek onda zahtjev za delegacijom proslijedi Vrhovnom sudu kada je već sve gotovo? Itd..itd...

Po mom mišljenju Vrhovni sud je donošenjem ovog rješenja u "inter regnumu" doveden pred "svršen čin" pa mu nije ništa drugo preostalo nego je općinski odbio a županijski prihvatio

Je li to bitna povreda odredaba parničnog postupka i koja?

U više odluka Vrhovnog suda delegacije se odbijaju zbog odugovlačenja postupka. Ne znači li to da sud u međuvremenu ne smije ništa raditi. Da mora zastati do odluke o delegaciji. Inače, čemu delegacija?

uređeno: od VladimirS
naknadno se sjetio
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija