Jump to content

Kopija oporuke


Paty123

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Umrla je muževa baka koja je oporučno (pisano kod odvjetnika sa svjedocima) sve ostavila unuku (mom maloljetnom sinu). Bilježnik je prvo poslao poziv na ostavinsku zakonskom nasljedniku na kojoj se on nije pojavio nego je poštom poslao kopiju oporuke i ručno pisanu izjavu da se odriče svega i da se slaže sa oporukom. Nakon toga nastupamo mi kada je sazvana ostavinska gdje je bio moj muž kao zastupatelj maloljetnog djeteta i odnio sve potrebite papire koje je bilježnik tražio i kopiju oporuke jer samo nju i imamo, original neznamo gdje je. Bilježnik zbog te kopije nije završio ostavinsku raspravu niti je priznao onu ručno pisanu izjavu od zakonskog nasljednika pošto nije ovjerena te sve poslao na sud. Sud se na to nasmijao i poslao natrag sve bilježniku jer kako kažu nemaju zbog čega otvarat raspravu pošto nitko ne osporava oporuku, te bilježnik treba dati neke izjave koje moramo potpisati tj zakonski nasljednik da se slaže sa kopijom oporuke, te je sljedeče ročište zakazano za 3.11. kod bilježnika.

 

zanima me jel netko imao takvo iskustvo? kako je završilo? što ako zakonski nasljednik se ne pojavi na ostavinskoj 3.11. ?

 

luda sam više od toga.

 

hvala, unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala,

 

Zanima me još ako mi možete objasniti kako to ide ako je ishod takav da on dobije nužni dio, to znači da on ima pravo živjeti tamo do kraja svoje smrti o onda je moj sin vlasnik ili kako?

Što ako se taj zakonski nasljednik odluči ne živjeti u toj kući nego ostane u svom stanu a dobio je pravo na nužni dio?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija