Jump to content

Otkaz ugovora o kreditu


gfucak

Preporučene objave

Kreditor:

Splitska banka

Sklapa „ugovor o kreditu sa sporazumom o osiguranju prijenosom prava vlasništva“ br.43557/07 na iznos od 37000€ na rok otplate od 240 mjeseci,sa nominalnom kamatom od 6,20%

Korisnik kredita:

Moja kćer,nezaposlena samohrana majka dvoje malodobne djece

Sudužnici:

1.-Bivši suprug,umirovljeni branitelj

2.- Trenutno nezaposleni prijatelj

Protivnik osiguranja:

Ja,umirovljenik ,trećina mirovine,kao jamcu bivšem zetu,je pod ovrhom HPB-a,vlasnik sam stana(službena procjena:42884,75€) u kojem sa djecom živi korisnica kredita i na koji je banka upisala svoje vlasništvo.

 

Nakon što je korisnica kredita ostala bez posla i prestala uredno otplaćivati kredit,banka 08.07.2013.,znači nakon 6 godina plaćanja, otkazuje ugovor,te traži jednokratnu uplatu u iznosu od 30232,37€ u roku od 8 dana. Tek tada i ja,kao protivnik osiguranja,budem pismeno o tome obaviješten. Molim odgodu ovršnog postupka sa obrazloženjem da sam u postupku prodaje naslijeđene nekretnine. Banka odobrava odgodu od 6 mjeseci i u tom trenutku me obavještava da je ukupni dug sa troškovima i zateznim kamatama 33500€. Kako do isteka toga roka nisam uspio prodati nekretninu,ponovo molim odgodu,no nemam odobrenje,već savjet da snizim cijenu nekretnine i požurim sa prodajom. Napominjem da se ja banci obraćam putem e-maila,a banka odgovara telefonskim razgovorima. Napokon u 8.mjesecu ove godine prodajem nekretninu i banci nudim sav dobiveni novac u iznosu od 29000€. Od banke dobivam specifikaciju dugovanja po kreditu i to:

glavnica 30164,44€;dospjela redovna kamata 1233,16€ i dospjela zatezna kamata 7795,20€,kao i sudske pristojbe 108,75HRK i trošak opomene 150,00HRK , znači ukupno 39192,80€. Tom prilikom, putem telefona, da bi zatvorili dugovanje traže jednokratnu uplatu od 30000€ i 4000€ u roku od 6 mjeseci. Kako ja toliko nemam, ( do sada sam prodao i sve pokretnine uključujući i auto i nešto zlatnine,a sudionici u kreditu ne mogu pomoći), sa preostalim mjesečnim primanjem od 3000HRK , mjesečnu „ratu“ od 670€ nisam nikako u mogućnosti osigurati, te takvu ponudu banke ne mogu prihvatiti.

I što sada učiniti? Tražim mišljenje od nekoliko udruga,pa i od jednog odvjetnika,pa ispada da trebam pustiti da banka realizira ovrhu,a da ja za novac koji imam kupim manji stan za kćer i unuke. Po mom saznanju tržišna vrijednost moga stana je negdje ispod moje ponude. Stoga me zanima što će biti ako banka prodajom ne ostvari traženi iznos.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija