Jump to content

Sef i prekovremeni sati


minga

Preporučene objave

Pozdrav!

Dakle imam problem na koji bi želio dobiti neke odgovore prije nego krenem dalje. Dakle,radim u jednom trgovačkom centru. Uspio sam sakupiti odvedeni broj prekovremeni sati koji se ne plaćaju nego se koriste u obliku slobodnog dana. Imam šefa koji me jednostavno ne trpi i radi sve da me isprovocira. Ukratko,bio bi najsretniji da dam otkaz i odem pošto nisam ušao u njegov klan poslušnika. U nekoliko navrata sam tražio slobodan dan da iskoristim te sate ali ne želi mi odobriti. Sada mi je počeo raditi raspored. Tjedno bi trebao imati 40 sati,ali on mi je napravio raspored gdje mi fali 4 sata. Na moje pitanje gdje su mi sati odgovoreno mi je da će mi skresati moje prekovremene na nulu na ovaj način.

Moje pitanje glasi: Da li on smije na ovaj način manipulirati mojim prekovremenim satima samim tim što mi nije odobrio korištenje istih?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zapravo, obje opcije, ako vaš višak sati nije službeno zabilježen - nisu dozvoljene.

Višak sati - ili se plaćaju kao prekovremeni ili se anuliraju kroz preraspodjelu sati, ali moraju biti transparentno vođeni.

 

Kako bilo, vaš nadređeni ima pravo i dužnost napraviti plan rada, vodeći se pritom svim propisima i zakonima, ugovorima, pravilnicima...

 

dakle, da, može vam i na ovaj način regulirati satnicu, no, opet ponavljam, samo ako je službeno zabilježeno te se drži ostalih propisa vezanih za satnicu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija