Jump to content

Otkaz unutar probnog rada


sara80

Preporučene objave

Poštovanje,

 

imala bih par pitanja vezano za otkazni rok unutar probnog rada.

Naime, situacija je ovakva. Već dulje vrijeme pokušavam promijeniti posao bezuspješno i evo sada mi se dogodilo to da bi možda mogla dobiti ponude od dvije firme. Jedna firma mi je zanimljivija, međutim oni će mi tek javiti do kraja godine, barem je tako direktor rekao ( e sada hoće li to tako biti, pitanje je). A druga, koja mi je manje zanimljiva ali je isto ok, bi mi trebali javiti ovaj tjedan. Rekla bih da je razgovor prošao dosta dobro, i postoje velike šanse da mi se stvarno i jave sa ponudom. E sada budući da stvarno jako želim otići sa trenutnog posla a dugo sam u potrazi za novim, razmišljam o prihvaćanju ovog nešto manje poželjnog posla i onda ukoliko mi se jave ovi iz firme koja mi se više sviđa da pređem kod njih. Ovo možda zvuči zlobno ali bojim se propustiti priliku ukoliko mi se ovi ne jave do kraja godine kako su kao obećali.

Za trenutnu firmu znam da mi je otkazni rok mjesec dana umanjen za dio razmjernog godišnjeg na koji imam pravo jer u trenutnoj firmi radim dulje od godinu dana. Moje pitanje bi bilo, koliki bi mi bio otkazni rok za vrijeme probnog rada u ovoj manje poželjnoj firmi (znači trenutak prelaska iz manje poželjne firme u više poželjnu)? 7 dana? To bi trebalo biti definirano u ugovoru?

 

Nadam se da sam uspjela objasniti cijeli proces.

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija