Jump to content

Obavijest o počinjenom prekršaju


BlueMac

Preporučene objave

Jučer sam u Preradovićevoj ulici u Zagrebu, ispred broja 25 dobio od prometnog redara obavijest da sam krivo zaustavio vozilo po čl.78.st1. Zakona o sigurnosti na cestama.

 

Na tom dijelu Preradovićeve NEMA poprečne crte a udaljenost od zaustavljenog vozila do

nasuprotnog rubnika kolnika je veća od 4 metra.

Po čl.84.st.12 dakle nisam u prekršaju i ne ometam sigurno odvijanje prometa.

Dali da platim 300 kn kazne ili ima smisla se žaliti na prekršajni nalog i ići na sud?

Lp

Bluemac

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

zahvaljujem na odgovorima,

 

no nije mi jasno jer čl.78 kaže...(1) Vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo na mjestu na kojem bi ono ugrožavalo sigurnost drugih sudionika u prometu ili predstavljalo smetnju za normalan tok prometa ili kretanje pješaka.

 

E, sad kada vozilo predstavlja smetnju?? Kako prometni redar ocjenjuje što jest a što nije "smenja" prometu? U konkretnom slučaju zaustavio sam vozilo u jednosmjernoj ulici- Preradovićeva - oko 100 m PRIJE semafora na lijevoj strani, na kolniku NIJE iscrtana crta koja bi kolnik dijelila na dva vozna traka i ne znam kako sam "ometao" promet.

Spomenuo sam čl.84 jer je u njemu specificirano da "ometanje" prometa NIJE ako je vozilo zaustavljeno kao u mom slučaju dakle od zaustavljenog vozila do nasuprotnog ruba kolnika ima više od 4 metra!!!

Odnosno u

Članak 82.

 

(1) Vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo:

12) na dijelu ceste gdje bi širina slobodnog prolaza od zaustavljenoga ili parkiranog vozila do neisprekidane uzdužne crte na kolniku ili do neke zapreke na cesti bila manja od 3 m, odnosno do suprotnog ruba kolnika manja od 4 m, odnosno u krugu od 3 m od posebnim oznakama na kolniku označenog podzemnog ili nadzemnog hidranta.

 

Dakle, da pitam još jednom, dali sam u prekršaju ili ne ako NISAM prekršio gornje uvjete ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko sam vido na maps ispred broja 25 nije obilježeno mjesto za parkiranje nego se cesta odvaja na one koje idu ravno i one koji skreću desno i parkiranjem si onemogućio one koji idu lijevo da skrenu onako kako su označene crte i stavljene strelice i time si iste onemogućio sigirno odvijanje prometa opisano u čl.78.

 

Ako misliš drugačije žali se.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne , nisam parkirao u prometnoj traci jer na tom dijelu nisu označena dva prometna traka.

Ne tjeram mak na konac nego čisto hoću znati dali sam bio u prekršaju jer sam zaustavio vozilo ispred horizontalne signalizacije koja je vidljiva ispred mog vozila tako da mislim da su vozači mogli sigurno se razvrstati nakon mog zaustavljenog vozila prema horizontalnoj signalizaciji. To što nisu iscrtana dva prometna traka kojim bi jasno se onemogućilo zaustavljanje na tom mjestu nije razlog za subjektivno mišljenje prometnog redara da sam ometao promet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija