Jump to content

Sa servisa preuzet neispravan i potencijalno opasan proizvod - što napraviti?


milemilan

Preporučene objave

Forumaši molim za savjet.

Kupio sam kalorifer koji se nekoliko mjeseci nakon kupnje pokvario. Kvar se manifestirao u tome da se grijalica nakon što bi određeno vrijeme radila (grijala prostor) počela gasiti neovisno o poziciji termostata, tj uključivala se jedna vrsta zaštite (bimetalne) od pregrijavanja i grijalica bi prestala raditi da bi se nakon nekog vremena (kada bi se ohladili kontakti na zaštiti) ponovno uključila te bi se taj proces uključivanja/isključivanja nastavio ponavljati uz pojavljivanje iskrenja na kontaktima. Nakon dvotjednog "natezanja" sa servisom oko popravka zamijenili su kondenzator i grijač (kako je navedeno u fotokopiji potvrde koju sam dobio od servisa).

Grijalica i nakon popravka i dalje nije u potpunosti ispravna te sam ju namjeravao ponovno odnijeti u servis, ali sam slučajno kroz rešetke/otvore za zrak primijetio da je zaštita od pregrijavanja onesposobljena. Kućište/spoj u kojem se kontakti nalaze je savijeno te su kontakti stisnuti/priljubljeni u takvom položaju da im je u slučaju mogućeg pregrijavanja onemogućeno razdvajanje i isključivanje grijalice. Smatram da je takav postupak servisa kojim je onesposobljena zaštita u potpunosti suprotan pravilima struke, ali i opasan jer u slučaju pregrijavanja ili kvara zbog onesposobljene zaštite potencijalno može doći do požara.

Molim za savjet i pomoć kome se obratiti i što napraviti.

Hvala i lijepi pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija