Jump to content

Sudska praksa za alkohol


Tomo1987

Preporučene objave

Poštovani,

u subotu oko 13h sam zaustavljen od strane policije, i podvrgnut alkotestu te sam napuhao 0,80. Oduzeta vozačka do 23h istoga dana, te sam ju podigao i rečeno mi je da smijem dalje voziti.

 

Moje pitanje je dali ču dobiti kaznu od policije ili ču ići na sud? Kakva je preksa sudaca pošto je ovo jedini slućaj da sam kažnjavan za alkohol, znaći prvi put da sam napuhao? Kada mogu očekivati kaznu ili poziv na sud? Zbog prirode posla ovisan sam o vozačkoj, te je moguče da ostanem bez posla.

 

Svaki savjet dobro došao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobit ćeš prekršajni nalog s 1000,00 kuna kazne, a bit će i nešto oduzimanja vozačke. To nećeš platiti, nego ćeš se žaliti, a u žalbi ćeš priznati prekršaj, navesti olakotne okolnosti i sl., te zamoliti za ukidanjem zabrane, pa postoji solidna šansa na sudu da prođeš samo sa novčanom kaznom.

 

Dok čekaš nalog, prevrti malo Legalis sa prekršajima i žalbama, pa ćeš vidjeti kako to ide.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

u sličnoj sam situaciji kao Tomo pa da ne otvaram novu temu.

 

u četvrtak 12.11. u 1:30 ujutro zaustavila me policija, napuhao sam 0.99, odnosno 0.89. vozač sam 7 godina, nikad kažnjavan.

Uzeli mi vozačku do 13:30h istoga dana. ali dobio sam odmah papir di pise da me kaznjavaju s 1000kn kazne i oduzimanje vozačke na mjesec dana. e sad mene zanima je vrijedi ta kazna od mjesec dana ili smijem voziti auto dok ne dobijem riješenje, ako budem ga uopće dobio.

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom vrijedi od idućeg dana od dana kada na kućnu adresu dobijete obavijest o početku tijeka te mjere. Dotada vozite normalno, a na vašem mjestu bih podnio prigovor usmjeren na priznanje prekršaja, ali neslaganje sa predloženom kaznom i zaštitnom mjerom. Profitirat ćete sigurno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

Evo da se javim i da zahvalim svima na odgovorima.

 

Sud je bio i prošao "dobro". Doneseno riješenje glasi 666 kuna s mogučnosti plaćanja 2/3 kao plačeno u cijelosti ili 1000 kuna odnosno 5 x 200 kuna u mjesečnim ratama. Bez oduzimanje vozačke dozvole, bez plačanja sudskih troškova.

 

Još jednom hvala vam na pomoći.

 

P.s. nadam se da vas više neću trebat, bar ne za prekršaje... :hvala:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija