Jump to content

Prijetnja tužbom i povjerljive informacije


Morrigan

Preporučene objave

Pozdrav!

Dečko i ja smo podstanari u stanu. Upravo mi je bio kontrolor HRT-a, ja sam sama doma i otvorila sam vrata jer mi je preko špijunke izgledao kao gazda. Predstavio se, rekao da je došao naplatiti pretplatu na televiziju na što sam mu ja rekla da dečko rukovodi time i da ja nemam pojma o tim stvarima i da se vrati za dva-tri sata ili sutra kada će dečko biti doma. On je znao moje i dečkovo ime i prezime, odakle smo točno, i da smo studenti. Naših prezimena nema niti na vratima, niti imamo dolje svoj kaslić. Pitao me da li ja živim tu - na što sam ja potvrdno odgovorila i on je tada komentirao "Ah, pa ja sam mislio da vi tu samo dođete prespavati kod dečka."

 

Nakon toga je rekao da moramo plaćati pretplatu a da on u evidenciji vidi da nije plaćano i da će mi sada oprostiti kaznu i napisati potvrdu da sam novi obveznik, unazad 6 mjeseci i da je to 480kn, umjesto 1000. Tražio je novac na ruke, ja sam rekla da nemam taj novac i tek je onda rekao da će mi poslati poštom.

 

Kada je tražio da potpišem, rekla sam da ne želim ništa potpisivati bez dečka jer se ne razumijem u to i neću potpisivati stvari u koje se ne razumijem, a on mi je zaprijetio tužbom ako ne potpišem i ne dam mu osobnu. Radi tih povjerljivih informacija koje je rekao i prijetnje tužbom i kaznom, plus to što me dočekao na gotov čin i ja sam bila sama doma a on nije baš sitan čovjek i ne djeluje miroljubivo, ja sam se uplašila i potpisala sam.

 

Napomenula sam da smo mi tu još samo mjesec-dva (kako i je jer se planiramo seliti početkom godine), on je rekao da se onda odjavimo a da ovo moramo platiti. Ostavio mi je onaj karton, na kojemu piše i kod i šifra suradnika, tj. valjda njega.

 

Na kraju svega, imam nekoliko pitanja jer nemam pojma što da sad radim s obzirom da jednostavno nemam od kuda platiti tih 480kn:

 

1. Odakle on zna te informacije o nama? Nije li to protuzakonito, kao i prijetnja tužbom i traženje novaca na ruke?

2. Kao redoviti student, uzdržavani sam član obitelji, znači li to da ne moram plaćati pretplatu ako moji roditelji plaćaju? Na osobnoj iskaznici mi je prebivalište kod roditelja.

3. Što ja sad tu mogu napraviti, ako mogu išta, i što bi mi bilo najpametnije u ovoj situaciji?

 

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Pozdrav,

 

Ovako, dosao mi je doticni gospodin iz HRT i rekao da moran placati preplatu, nažalost dala sam mu ime i prezime, nisma se najbolje snasla i rekla da neman tv i nista sl. a on je samo na to rekao da ce mi doci ovrha ako se ne predomislin i ostavio broj mobitel. Nisma do sada nikad placala preplatu njima . Niti sam išta potpisala.

Dali mi moze doci ovrha i što da radim ako mi išta i dođe od njih, kao sto se vec komentiralo na ovom forumu ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija