Jump to content

stambeni prostor, legalizacija - pomoć


petalux

Preporučene objave

molim informaciju za ovu situaciju:

 

Prizemlje kuće je građeno prije 1968. kat je građen 1985 (nadogradnja), imam predan zahtjev za legalizaciju i sada čekam.

U dvorištu se nalazi dvorišna zgrada (150m2 tlocrta, jedna etaža-garaža ostava i sl.) koja je građena prije 1968., ali nije nikada evidentirana i nema građevinsku. Za nju je podnešen zahtjev za legalizaciju zajedno s kućom. Sve je 1/1 vlasništvo.

 

Situacija: dvorišnu zgradu planiram preurediti u stambeni objekt koji ostaje u mojem vlasništvu tj. planiram tavan 'podići' za pola metra te urediti potkrovlje i dio prizemlja. Sve ostaje u tlocrtnim gabaritima, ali kubatura nešto raste. Koja je procedura i što sve trebam da mi ispadne najpovoljnije papirnato? za taj objekt trenutno sve priključke imam preko postojeće kuće - struja, voda, plin. i to bih kao takvo htio zadržati i za budući stan (bez novih priključaka). jeli to moguće?

 

Hvala puno. pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče postupka legalizacije, u vašem slučaju treba angažirati projektanta i ukoliko kuća nije evidentirana u katastru potrebno će biti angažirati i geodeta. Projektant bi napravio tri snimka izvedenog stanja s tim da bi prikazao što je izgrađeno prije 15.02.1968. godine, a što nakon s time da bi naknade (naknada za zadržavanje, a kasnije komunalni i vodni doprinos) išle na razliku i u tom postupku legalizirali bi cijeli objekt. Za dvorišnu zgradu, ona je legalna samom činjenicom time što je izgrađena prije 15.02.1968. godine te za nju možete zatražiti "Uporabnu dozvolu za objekte sagrađene prije 15.02.1968. godine" u mjesno nadležnom ureda za izdavanje dozvola.

Što se tiče rekonstrukcije i nadogradnje dvorišne zgrade, prenamjene u stambenu, ona nije moguća ukoliko prvo ne riješite legalnost osnovnog objekta, tj izvadite "Uporabnu dozvolu". U skladu s time kako ste opisali rekonstrukciju i prenamjenu, trebali bi izvaditi građevinsku dozvolu, no više informacija će vam dati u nadležnom uredu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija