Jump to content

Razvrgnuće suvlasništva, uknjižba u zemljišne knjige


Zlatanzlatan

Preporučene objave

Baka mi je darovnim ugovorom darovala nekretnine nakon čega sam isti proveo u gruntovnici. Međutim na jednom zk ulošku baka je bila suvlasnik sa nekom osobom u udjelu 1/2. Nakon provođenja ugovora u gruntovnici, pitao sam je tko je ta osoba, na što mi je ona rekla kako je taj umro i prije nego li se ona rodila, a za tog čovjeka nikad nisam čuo .Pitanje glasi, kako i na najbezbolniji, najjeftiniji i efikasniji način riješit situaciju, tj da se uknjižim kao vlasnik 1/1.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rođen je 1890. godine, on je od bakinog pradjeda brat. Dakle, to su bila dva brata pa su te nekretnine bile u udjelima 1/2 svakom. E sad, malo sam istraživao. To je baka pokušavala riješiti ali nije imala volje ili znanja za to. Naime, našao sam Izvod iz matice umrlih gdje stoji da je ta osoba živjela samo osam dana, međutim isto tako sam našao neki povijesni izvadak koji je baka u crkvi vadila, gdje stoji da je ta osoba umrla 1917. godine, iz čega proizlazi da je umro sa 27 godina, a ne sa osam dana.

Iskreno ne znam da li ta osoba ima potomaka, ja mislim da ne. Tu nekretninu uživamo već više od skoro sto godina te nas nitko nikada nije smetao u posjedu, jer riječ je o parceli, poljoprivrednog zemljišta, ukupne površine 4250m2

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko nemate nikakvih "papira" (ugovora, sudske odluke i slično) iz kojih bi bilo vidljivo da je vaša baka stekla i ovu drugu polovicu nekretnine, onda bi po mom mišljenju, bilo najbolje ići sa tužbom protiv nasljednika, pa ako su stvari ovakve kakvima ih prezentirate, oni neće dati odgovor i dobivate presudu na temelju ogluhe. Druga varijanta je da nađete te nasljednike i dogovorite se s njima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E sad "nasljednika nema" , tu sam se krivo izrazio. Možda sam to sve nespretno napisao pa ću pojednostaviti i vratit se na početak. Dakle, vlasnici nekretnine "A" su dva brata u udjelima svaki po 1/2. (jedan od braće je bakin pradjed čiju je ona svu imovinu naslijedila). 1917. godine brat bakinog pradjeda, vlasnik 1/2 umire i do dana današnjeg ta 1/2 je ostala upisana kao njegovo vlasništvo. Da je ostavina bila provedena, radi se o drugom nasljednom redu te budući ostavitelj nije iza sebe imao bračnog druga ostaviteljevi roditelji nasljedili bi ostavinu na jednake dijelove. Bakin pradjed vlasnik 1/2 čiju je imovinu baka naslijedila jedino je dijete i potomak tih roditelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija