Jump to content

Molim hitan savjet!


upsy

Preporučene objave

Molim za hitan savjet!

 

U tijeku sam rastave braka u kojem suprug i ja imamo maloljetnog sina (15 g). Živimo u stanu koji je moje vlasištvo (naslijedila sam ga od bake), a u koji smo kroz proteklih 10 g zajednički uložili određena sredstva za adaptaciju (putem kredita - što mojih, a što njegovih).

 

Problem je sljedeći:

Suprug se ne želi iseliti iz stana dok god ga ne isplatim s iznosom od 18000 E - kojih nemam!

U dugovima sam i preostalim kreditima koje sam podigla unazad godine dana kako bi on zatvorio svoje kredite, misleći da ga tako isplaćujem te da će se nakon toga iseliti. No on bez obzira na to inzistira na gore navedenom iznosu... - dakle dobila sam i njegove kredite i potraživanje za isplatom pola uloženog novca!

 

Idući tjedan imam ročište za brakorazvodnu parnicu, nakon kojeg bismo trebali biti formalno razvedeni.

 

Je li moguće (i pametno) na tom ročištu tražiti iseljenje bivšeg supruga?

Imovinskog postupka će zasigurno biti, no postoji li mogućnost da se njega iseli prije rješavanja imovinskog pitanja? Kako sada stvari stoje, još neko vrijeme ga neću moći isplatiti... ali ga zaista ne želim više gledati i trpjeti pasivnu agresiju usmjerenu na sina i mene.

 

Situacija je gotovo neizdrživa (on se vrlo nepristojno ponaša prema nama, sin je jako uznemiren čitavo vrijeme i mislim da ovakav život na njega strašno loše djeluje).

 

Unaprijed se zahvaljujem na pomoći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma mozete ga vi spomenuti ali nema smisla jer brakorazvodna parnica nema veze s imovinom. Posto je nekretnina iskljucivo vasa tj dobili ste je nasljedstvom pa nije bracna stecevina mozete ga izbaciti sudski. Podnesite tuzbu za stupanje u posjed i da vasu nekretninu isprazni od osoba i stvari ( mislim na njega i njegove stvari ), pismeno zatrazite od njega placanje najamnine i ako ne zeli placati tuzite ga i za to. Ako je pametan izaci ce iz stana odmah jer ne vidim kako bi on mogao dobiti ovo na sudu. Medjutim ako je tvrdoglav i zeli se inatiti, morate biti svjesni da ce vam trebati barem 1-3 godine da sudski to rijesite a vjerojatno i duze jer ce on imati puno opcija da oduzi proces. Naravno da vam u tom slucaju ni zajednicki zivot u tom stanu nece biti bajan, bit ce gotovo nemoguc, pogotovo sta vec psihicki maltretira vas i sina. Sto se tice njegovih ucjena da ga isplatite ako smatra da ste vi njemu nesto duzni za njegova uIaganja neka pokrene postupak za utvrdjivanje bracne stecevine iako ni tu ne vidim neku veliku cifru sta bi mu tu sud mogao dosuditi ako ste vi zatvorili njegove kredite i sad sami otplacujete rate. Imate i puno brzih opcija da rijesite problem njegovog izlaska iz stana ali vam tako nesto ne mogu ovdje napisati.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija