Jump to content

da li sam u pravu


iboja

Preporučene objave

Još uvijek sam u braku sa svojim suprugom, došli smo iz Novog Sada (SCG), prevarom, odnosno zadnjim mislima me suprug doveo ovdje, u Poreč, gdje sada živimo, naše zajedničko dijete, koje je sada krenulo u školu, tj. ima 7 godina, je doveo dvije nedjelje prije mog dolaska, sada je zatražio razvod, odnosno izrazio želju za razvodom, sakrio djetetov pasoš, neće da ga preda meni, nego hoće da ostavim dijete i vratim se u Novi Sad, i da tamo čekam odluku suda o razvodu, i o tome kome će dijete da pripadne, a sve to zbog toga što je on još od novembra prošle godine došao ovdje, i celo to vrijeme, sve do kraja avgusta, nije vodio računa o djetetu, nije pitao da li mu nešto treba, da li ima šta da obuče, da li ima šta da jede... Ovo je kao njegova osveta, i sada govori da on hoće da vodi računa o njoj 9 mjeseci, kao što sam ja njemu prebacila da sam to radila sama svo vrijeme dok nismo došle da budemo zajedno sa njim.

Da li on ima uopće pravo na to da (po mom mišljenju bespravno i neosnovano) zadržava djetetov pasoš, i ne da ga majci? Kao napomenu moram reći i to da u Novom Sadu imam i drugo dijete, djevojku već, staru 20 godina, koja ionako pati zbog našeg odlaska, ali me podržava u mojim nastojanjima.

Šta mi je za činiti, i koja su moja prava u ovakvoj situaciji?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija