Jump to content

Redovan otkaz ugovora o radu


John von der Butler

Preporučene objave

Dao sam redovan otkaz Ugovora o radu, najprije sam poslodavca obavijestio usmeno, a potom sam i pismenim putem, preporučenom poštom s povratnicom poslao obavijest o otkazu. Poslodavac je ignorirao pošiljku, i nije je preuzeo, pa mi je ista vraćena. Nakon toga sam i mailom poslao skeniranu verziju otkaznog pisma. Sve je završilo šturim, nezainteresiranim odgovorom "sve ćemo se dogovorit". Još nisam dobio nikakav službeni odgovor od poslodavca, pa me zanima što mi je činiti? Obavezan sam odradit mjesec dana otkaznog roka. Uzima li se u obzir vremenski period koji sam naveo u pismu, i teče li otkazni rok ako pošiljka nije preuzeta?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dajem vam link na sličnu problematiku.

 

Moje mišljenje je da će vrijediti rok od onog dana kada je on vama usmeno zapravo priznao da je dobio odluku, dakle od dana kada vam je rekao "sve ćemo se dogovorit". Ionako vas prisiliti na ostanak ne može. Odradite otkazni rok kako je određen i to će biti to. I bez povišenih tonova.

 

U linku se inače navodi pravilna procedura (nema veze što se referira na raniji Zakon o radu, jer tu izmjena nije bilo), ali smatram to previše otegotnim po vas, jer ta procedura se može odužiti i par mjeseci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam na odgovoru! Ovaj link koji ste poslali svakako objašnjava daljnji postupak. Nadam se sa će sve proći u redu, posebno zato što je poslodavac korektan, ali me dodatno izbacilo iz takta ignoriranje obavijesti, pa mi nije jasno što je zapravo time htio postići? Otkazni rok ću naravno odraditi jer mi je stalo da sve, barem što se mene tiče, odradim prema propisima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nadam se sa će sve proći u redu, posebno zato što je poslodavac korektan...

 

Sa ljudima se uvijek možete dogovoriti, a sa "ljudima" ne možete nikad. Najbitnije je da ostanete korektni i sami, jasno ukoliko druga strana neće početi sa suprotnim ponašanjem. Ako je dosad bilo sve fer, nema razloga da ne bude i dalje. Ovako i onako, prisiliti vas na ostanak ne može.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija