Jump to content

Naknada troškova korištenja prekogranične zdravstvene zaštite u Njemačkoj-HZZO


mrki6

Preporučene objave

Pozdrav, molio bih Vas za savjet u vezi negativnog rješenja od strane HZZO za naknadu troškova liječenja u Njemačkoj.

Naime, prilikom boravka u Njemačkoj ozlijedo sam ruku pri čemu mi je trebala hitna operacija i i hsptalizcia na jednu noć. Prilikom otpusta iz bolnice osoblje mi je predalo račun u iznosu od 1305 €.

Po dolasku u Štedionicu Sparkasse namjeri da podmirim račun na navedeni iznos zaposlenik mi odbija napraviti uplatu navodeći kako samo rezidenti mogu napraviti uplatu. Zbog toga račun u moje ime plaća moj rođak.

Po dolasku u Hrvatsku podnio sam zahtjev za naknadu trošova liječenja u kojoj sam priložio račun od Sparkasse na kojoj je pisalo ime mog rođaka i potvrdu od klinke u kojoj se navodi da sam podmirio račun na svoje ime.

Kao što sam već napisao odbili su moj zahtjev navodeći da nisam priložio račun na svoje ime.

Molio bih Vas za pravnu pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naknadu troška možete dobiti samo ako ste takav trošak i imali, a formalno pravno niste, pa probajte taj problem riješiti u Njemačkoj a ne unutar propisanih pravila, odnosno primarnih uvjeta za eventualno pozitivno rješavanje podensenog zahtjeva. Ovo obrazloženje vezano uz račun na ime nije baš uvjerljivo i ne vidim razloga za takvo pogrešno obrazloženje, naime ovaj koji je izvršio uplatu mogao Vam je dati gotovinu pa ste i mogli sami izvršiti uplatu ili?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru rubens.Naime ja sam privremeno boravio u Njemačkoj te sam pokušao i prije nesreće pokušao ishoditi bankovni račun.No iz banke su me odbijali i navodili razlog da za izdavanje bankovnog računa trebam imati prebivalište u Njemačkoj (rezident). U Njemačkoj bez bankovnog računa na svoje ime ne možete obavljati uplate ni za svoje ime ni za ime drugog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija