Jump to content

Prijevara sa x-icom


koralis

Preporučene objave

Preko oglasa sam kupila x-icu i više puta pitala preprodavača do kada mu vrijede prava, jer mi je trebala za cijelu godinu (do 10. mj. 2016.) na što je on odgovorio da svakako do tog datuma, da ne brinem. Naime, iznos sam uplatila i poslana mi je x-ica ali ona ne radi i na bilo kakve poruke preko neta da vrati iznos ili da provjeri što se događa, on ignorira.

Imam kopiju dogovora oko x-ice, moju uplatu i znam identitet i adresu. Zanima me mogu li šta poduzeti po pravnom pitanju pošto se radi o prijevari?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Preko oglasa sam kupila x-icu i više puta pitala preprodavača ...

iznos sam uplatila i poslana mi je x-ica ali ona ne radi i na bilo kakve poruke preko neta da vrati iznos ili da provjeri što se događa, on ignorira.

Imam kopiju dogovora oko x-ice, moju uplatu i znam identitet i adresu.

Zanima me mogu li šta poduzeti po pravnom pitanju pošto se radi o prijevari?

 

Jeste li sigurna da ste komunicirli sa osobom čije je ime na x-ici? Točnije - imate li dokaz da ste komunicirali s tom osobom?

 

Jer, postoji mogućnost da je x-ica izgubljena ili ukradena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, radilo bi se o tzv. privilegiranoj prijevari (imovinska korist do 1.000,00 kuna), gdje biste vi bila ovlašteni tužitelj (privatni tužitelj), pa da i prijavite, policija i DORH neće poduzimati nikakve radnje po tom predmetu. Osim ako je ta osoba počinila više istih djela, gdje iznos prelazi 1.000,00 kuna.

 

Jasno je i vama da i vi baš niste skroz "čisti" u toj situaciji, jer X-ica je iskaznica vezana uz određenu osobu, i kao takva ne bi smjela biti predmet kupoprodaje (na stranu činjenica da se to radi).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija