Jump to content

Pretvaranje jednoga stana u dva


romiticma

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Imam dvoetažni stan u višestambenoj zgradi površine cca 55 + 23 m2 koji bih želio pretvoriti u dva. Zgrada je izgrađena 1986. i tijekom gradnje su te dvije cjeline spojene u jednu i napravljen jedan stan, a inače na drugom krilu zgrade su to dva zasebna stana, jedan od cca 55 m2 i drugi u mansardi od cca 23 m2.

 

Da li je moguće od ovoga jednoga stana napraviti dva, tj da bude isto kao po originalnom projektu i što to eventualno sve sa sobom vuče: suglasnost suvlasnika, građ. dozvole, etažiranje, itd? Ulaz u gornji stan bi bilo potrebno probiti iz stubišta.

 

Napominjem da sam ja drugi vlasnik stana.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

ukoliko se izvode radovi kojima se ne utječe na temeljne zahtjeve (mehanička otpornost i stabilnost/statika, sigurnost i zaštita od požara itd.) tada građevinska dozvola nije potrebna već je potreban samo glavni projekt. Posebno stoga što je izmjenama i dopunama Pravilnika o jednostavnim građevinama i radovima moguće dodavanje novih prozora i vrata u nosivim zidovima samo s glavnim projektom.

 

No, kako bi ovim radovima utjecali na lokacijske uvjete kao što su npr. brutto površina, podijelom jednog stana u dva, radilobi se o rekonstrukciji pa bi vam trebala i građ.dozvola.

Pa bi vam valjalo za početak, obratiti se uredu državne uprave za prostorno planiranje i gradnju općine/grada, te zatražiti informaciju o mogučnostima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala. Puno mi znači ova informacija.

Ja razumijem da bi brutto površina ostala ista, dakle danas je to 55 m2 na jednoj etaži i 23 m2 na etaži poviše i ako se zatvori prolaz između dvije etaže na kojem mjestu je danas drveno stubište koje povezuje etaže dobijamo dvije zasebne jedinice iste površine kao sada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija