Jump to content

žalba na sudsko rješenje,molim Vas pomoć


kanconijer

Preporučene objave

Radi se o slijedećem.Prošle god(2014)majka naše šestogodišnje kćeri,pokupila je stvari i bez ikakve obavijesti odvela naše dijete u Njemačku,gdje je nekad radila.Našu izvanbracnu vezu na moju inicijativu prekinuli smo početkom 2013.,I od tada mi se ovećuje na način da mi brani kontakte sa malenom .od prekida veze uredno plaćam alimentaciju i ravnopravno sudjelujem samo u podimrenju troškova.uglavnom,centar je proslijedio svoj prijedlog sudu u kojem navodi da je dijete izuzetno privrženo meni I da ispunjavam sve uvjete za dobrobit dijeteta.U 11mj.prošle god.bilo je prvo ročište I pošto se majka kao nije znala izjasnit kada ima godišnji,za koji praznik dolazi I slič., iako cijelo vrijeme laže jer nije zaposlena,nakon pola sata “naganjanja”sa majkom,sutkinja je prekinula ročište što podržavam I u pon.

 

11.01.2016.dobili smo sudsko rješenje u kojem se navodi slijedeće:dijete će svaki drugi blagdan I praznik te polovicu ljetnih I zimskih školskih praznika(određenih u sr njemačkoj )provesti kod mene I da je majka dužna dovesti I doći po dijete,da ubuduće ravnopravno sudjelujemo o bitnim odlukama…itd.Danas,27.01.2016.,sam otišao do suda da mi stave pečat na zahtjev za prava I susreta,pošto je prošlo 15 dana I skoro doslovno pao u nesvijest.Jučer je uložena žalba na navedeno sudsko rješenje iako prošli tjedan kada smo telefonski razgovarali,na moj upit,majka je navela da se neće žalit.

Trenutno su u njemačkoj gdje malena pohađa prvi razred u privatnoj katoličkoj školi.Naravno,kod upisa me nitko nije ništa pitao I sada još ispadam crna ovca I blati me kod poznanika jer nisam u stanju financirti školsku god., cca. 5400kn.(uz alimentaciju I ostalo).

Majka navodi da ona malenu hrani I da je školarina “sitnica”itd nije da ne želim,dapace,ali jednostavno to nije izvedivo.svaki prijedlog ili savjet je dobrodošao!?? Što biste Vi učinili?TakođerVas molim,može li mi netko pojasniti koja je sudska praksa kada se uloži žalba u takvim slučajevima?Pa neće valjda sve ići ispočetka Znam da je teško dati konkretan odgovor,ali bar po prilici,čisto da se malo primirim..Za Uskrs dolaze u hrvatsku I već sam napravio plan pošto sam racunao da će konačno naše dijete biti I kod mene,jer ja sam ipak živ.Moja malena je polovicu godine u njemačkoj,a onu drugu polovicu kada je u hrvatskoj,ja je imam pravo viđati polovicu.Dakle,polovicu od polovice,naravno, ako sud presudi u moju korist.Ako ne?

Unaprijed Vam se zahvljujem.Lp,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mario,puno Vam hvala na odgovoru.Ako kada dođete u čakovec,javite se.Vrlo rado bih Vas počastio ručkom:)

Htio sam još navessti,kada nekom ispričam kroz sve što prolazim,kaktkad me ljudi znaju gledati u njevjerici,tj.smatraju da možda nešto prešucujem.Odlazim u centar,plaćam odvjetnika i svi su cijelo vrijeme na mojoj strani,ali nikako da dobim taj pečat od suda.Svi me uvjeravaju da majka nemože branit da ja viđam naše dijete,a ona cijelo vrijeme radi upravo suprotno.I tko je tu sada lud!

Kako sam već naveo,majka je rekla da se neće žaliti na rješenje suda i ja sam smatrao da je konačno kraj.Pretpostavljam da će u žalbi tražit zabranu da dijete spava kod mene.Centar je u svome prijedlogu naveo da ispunjavam sve uvjete što se tiče smještaja i ostalog.Mario,ako sam Vas dobro shvatio,moguća su samo dva scenarija kad se uloži žalba.Ukoliko bude prihvaćena,sve se vraca na početak,od centra,odvjetnika,ročišta,itd.,a u slučaju da žalba neće biti prihvaćena,tu je konačno kraj?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovisi na sta se zalila, mozda je njezin odvjetnik napisao zalbu tek toliko da presuda ne postane pravomocna ( do tad se ne mora drzati napisanog u presudi ) a mozda je sutkinja u presudi napravila neki previd pa su se na to zalili ( recimo da nije navela tocan raspored blagdana kad ce djeca biti kod koga pa je presuda nerazumljiva i nije pogodna za ovrhu ). Ako joj usvoje zalbu onda se opet sve vraca na sud i sve ispocetka osim sta necete morati prolaziti opet sve u centru ( osim ako sud ne zatrazi novo misljenje ). Ako joj odbiju zalbu, presuda postaje pravomocna. Sad je li tu kraj onda, ne znam....i ona i vi uvijek mozete zatraziti izmjenu presude i onda opet sud....Veci je problem koliko ce vremena proteci do rjesenja zalbe. U Zg uz pisanje pozurnica je to oko 10 mjeseci.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da,tako sam i mislio.sutra idem do odvjetnika.danas smo se čuli telefonom i spominjao je da postoji mogucnost da je vrijeme za žalbu prošlo.naime,sud je donio rješenje 08.01.2016.a ja,navodno i protustranka,rješenje smo dobili 11.01.2016.nešto je brbljao da je bio poslovno odsutan i da će sutra provjeriti na sudu,ali on nije zaprimio nikakvu obavjest o žalbi,barem ne zasad.Mario,vrijeme kod advokata brzo leti,pa ako imate volje,što se podrazumijeva pod požurnicom?ako bi to ubrzalo cijeli slučaj,možda se nekako i snađem za novce.

lp,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija