Jump to content

Utvrđenje postojanja izvanbračne zajednice


Jankova

Preporučene objave

Dokazivanje izvanbračne zajednice je obično prethodno pitanje koje se javlja u određenom postupku,glede čega se može reći da u stvarnosti postoje različiti oblici neformalnog zajedničkog života muškarca i žene s većim ili manjim obilježjima bračne zajednice. Za razliku od braka koji se sklapa i prestaje na način propisan zakonom, izvanbračna zajednica zasniva se i raskida neformalno,slijedom čega regulacija njezinih pravnih učinaka u propisima nije ujednačena, a na sudovima je da u svakom pojedinom slučaju utvrde postojanje odnosno nepostojanje izvanbračne zajednice i to uglavnom vezano kao što je rečeno na početku uz postupak u kojem se to utvrđenje traži (npr. ostavinski, kazneni, imovinski, naknada štete).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Hvala puno na odgovoru! Molim Vas za savjet što napraviti po Vašem mišljenju dali ići javnom bilježniku oboje koji su u izvanbračnoj zajednici i potpisati suglasno npr. Izjavu (navesti datum i godinu) od kada su u izvanbračnoj zajednici da kasnije ne bi dolazilo do nekih zavrzlama....ili sročiti Oporuku u slučaju prekida izvanbračne zajednice da se druga strana zaštiti...te ostvari prava

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija