Jump to content

Razbojništvo


remba031

Preporučene objave

Potreban mi je bilo kakav savjet jer više ne znam što da poduzmem, danas mi je stiglo rješenje na žalbu koja je odbijena.Naime okrivljen sam za kazneno djelo razbojništva i to se povlačilo po sudu 2-3 godine.Terete me da sam napao nekog lika i uzeo mu kutiju cigareta i nešto novca.Navodno sam bio sa još četvoricom ili trojicom ali lik je prepoznao samo mene odnosno zna me iz viđenja kako stoji u njegovom iskazu.Na prepoznavanju u policiji na koje sam se odazvao je pokazao na mene.Na ročištu sam se izjasnio da nisam kriv što je i istina jer sam dao imena ljudi s kojima sam bio daleko od mjesta gdje je napadnut oštečenik.Nisam ih pozvao kao svjedoke ali oni mogu bilo kad potvrditi da ja zapravo nisam bio tamo gdje je počinjeno djelo.Nedavno sam bio doveden u policiju zbog sasvim drugog djela(remećenje javnog reda i mira) i odvjeništvo je navodno tražilo da me se pritvori i da mi se uzmu otisci.Zadržali su me šest do osam sati toliko je vjerovatno i dopušteno.Oštečenik u slučaju razbojništva je navodno imao nekakvu torbu koju su mu otrgnuli s leđa pa su zato otisci uzimani(tako mi je rečeno u policiji).Sada me zanima ako su mi uzeli otiske prije presude i nisu ništa uspjeli dokazati da li ja mogu tražiti nekakvu potvrdu da s mojim otiscima nije ništa dokazano?Ako ne što mogu poduzeti da dokažem da nisam kriv?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebali ste se prije javiti, jer sada je definitivno kraj priče. Ostaju izvanredni pravni lijekovi, ali na neke niste ni ovlašteni, a za druge mora postojati osnova.

 

Kakvu kaznu ste dobili, ako nije problem?

 

Kazna je 5 vikenda u popravnom domu.Ne brine me sama kazna već to što ću biti označen kao razbojnik iako nisam počinio navedeno djelo.

 

O kakvim se izvanrednim pravnim lijekovima radi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jedini realan izvanredni pravni lijek je zahtjev za obnovu kaznenog postupka po osnovi čl. 498. st. 1. t. 4. ZKP-a. Pogledajte si i znat ćete na što mislim.

 

Da li mogu ja osobno poslati zamolbu za obnovu postupka iako sam bio maloljetan kada je postupak započeo? Sada sam punoljetan.

Pitam zato što sam pročitao da se takve zamolbe odbijaju ukoliko podnositelj nije ovlašten da preda zamolbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija