Jump to content

Izvršenje zaštitne mjere


Mandrilo

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Dana 17.9.2013. g. primio sam rješenje policije kako sam dana 2.7.2013. prikupio 9 negativnih prekršajnih bodova te mi se temeljem toga izriče mjera zabrane upravljanja svim kategorijama u trajanju od 12 mjeseci, na isto rješenje sam se žalio visokom prekršajnom sudu međutim žalba je odbijena, a rješenje suda je postalo pravomoćno 17.12.2013 g. Dana 23.02.2016.g primam obavijest policije kojom mi se zabranjuje upravljanje samo "b" kategorijom što nije u skladu s odlukom suda, te prethodnom odlukom policije (isto je napisano 22.2.2016. g.), odnosno, kako mi počinje teči zaštitna mjera na temelju rješenja od 17.9.2013 koje je postalo pravomoćno 17.12.2013. g.

 

U članku 286. zakona o sigurnosti prometa stoji da se nakon proteka dvije godine od odluke o prekršaju na temelju koje su negativni bodovi upisani više ne mogu uračunavati pri donošenju rješenja te da se isti brišu iz evidencije.

 

Nejasno mi je jesu li mi negativni prekršajni bodovi izbrisani iz evidencije pošto je proteklo više od dvije godine od zadnje odluke o prekršaju te također pravomoćne odluke suda. Također mi je nejasno smijem li upravljati ostalim kategorija osim "b", te postoji li način da se izbjegne izvršenje ove zaštitne mjere.

 

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija