Jump to content

Prava invalida sa potpunim gubitkom radne sposobnosti


Nada Cordis

Preporučene objave

Prije više od tri godine sam oboljela od karcinoma iz kojeg razloga su me prije godinu dana poslali u invalidsku mirovinu zbog potpunog gubitka radne sposobnosti.

Krajem prošle godine sam prodala stan u kojem sam živjela sa bivšim suprugom i za novac koji sam dobila od prodaje jedva sam uspjela kupiti malenu garsonjeru u Zaprešiću i automobil star 16 godina koji mi je neophodan za odlaske kod liječnika jer se nisam u stanju normalno kretati. Kod kupovine mi je najvažnija stvar bila visina režija i bivša vlasnica je isticala da ni u zimskim mjesecima ne prelaze 800 kuna, no ispalo je da nije bila u potpunosti iskrena, a i u proteklih par mjeseci cijene su toliko narasle da mi mirovina od tisuću petsto kuna jedva dostaje za njihovo podmirenje. Nikada nisam tražila nikakvu pomoć, nisam član niti jedne udruge i nemam iskaznicu invalida jer njeno ishođenje zahtjeva prekompliciranu proceduru za koju nemam ni snage, niti novca. Još od djetinjstva pišem pjesme i pripovjetke, slikam, izrađujem nakit i razne umjetničke i uporabne predmete kojima sam ukrašavala svoj dom i poklanjala prijateljima i mada je bilo prilike, nikada nisam zarađivala na tome, oduvijek sam poštivala zakon, jer sam takva osoba, bila sam udata 25 godina za policajca, a i sama sam 20 godina radila u MUP-u kao službenica. Kako od moje mirovine ne ostaje novca doslovno niti za brašno da bih napravila kruh, zanima me da li postoji neki način da, kada mi to zdravlje dopušta, prodajem svoje rukotvorine. Mogu li ikako, gdje i sa kim „raditi“ i zaraditi nešto malo novca da bih mogla kupiti barem najosnovniju hranu, jer o raznim preparatima koji bi me mogli ojačati i produžiti život mogu samo sanjati i doista ne bih željela zvučati patetično, ali doslovno, ako već umirem od raka ne bih željela prije umrijeti od gladi. Hvala Vam na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija