Jump to content

Imovina sa puno nasljednika


Andrejd

Preporučene objave

Imam jedan problem pa bi molio ako neko zna ili je bio u slicnoj situaciji da mi pomogne..

 

Naime, nedavno smo otkrili da smo jedni od nasljednika kuce u Zagrebu. Moja majka je imala baba tetku koja je zivjela u njoj jos osamdesetih godina proslog vjeka, umrla je 1983 godine, i niko nije proveo ostavinu od tada, posto je ona bila udovica bez djece, nasljedjuju je sestre, kojih je bilo tri izmedju ostalog i moja pra baba pa preko prava predstavljanja moja majka ju nasljedjuje, ali je problem u tome sto su te zene rodjene jos 1890 godina i njihova djeca malo je vjerovatno da su ziva, i uz to nalaze se negdje po bjelom svijetu ko zna gdje.. Sud ce do njih doci putem oglasne table, ali je vrlo moguce da se upisu kao nasljednici mrtvi ljudi jer je skoro nemoguce naci trag njihov koji se gubi jos osamdesetih godina.

 

Kako da rijesim ovaj problem nakon sto se oni upisu, sta ce se desiti kada bude nas 20 suvlasnika kuce od kojih 18 ne znamo gdje su i nemoguce je doci do njih? Da li je neko imao slicnih problema?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam jedan problem pa bi molio ako neko zna ili je bio u slicnoj situaciji da mi pomogne..

 

Naime, nedavno smo otkrili da smo jedni od nasljednika kuce u Zagrebu. Moja majka je imala baba tetku koja je zivjela u njoj jos osamdesetih godina proslog vjeka, umrla je 1983 godine, i niko nije proveo ostavinu od tada,...

 

 

Tko koristi kuću ove 33 godine?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kucu ne koristi niko, od 1990 godine, ali za divno cudo ona nije u rusevnom stanju.. E sada sud zna da osim nas postoje djeca jos te dvije tetke, koja pitanje da li su uopste ziva oni su iselili iz HR jos 1978 godine i mi ne mozemo nista da saznamo o njima..

Sta ukoliko sud upise njih? Kako da to iscistim? Njih ce biti nemoguce naci ako su uopste zivi? Sta uraditi sa posjedom kuce ? Da li uci u kucu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Problem je u tome sto je jedan od nasljednika rekao da postoje neki nasljednici u inostranstvu, rekao imena ali niko ne zna da li su oni zivi posto je imao kontakt sa njima zadnji jos osamdesetih godina..

E sad sud trazi da se dostave njihove adrese, ako se ne dostave onda ce na oglasnu tablu, pa ce se postaviti neki skrbnik koji ce se prihvatiti u njihovo ime, sta da radim ako se upisu oni?

 

Što se tice ulaska u kucu znam da samo ulaskom može da se uspostavi faktičko stanje alinas je u ovom slučaju jako puno i imamo svako po jedan mali djelic toga tako da ne znam koliko mi je pametno ulagati u to?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija