Jump to content

Platio prvu kaznu u cijelosti pa dobio drugu?


Deaftone

Preporučene objave

Dobar dan svima!

Evo ovako imao sam sudar sa autom i dobio na licu mjesta kaznu od 2666kn+100kn (ovo je cijena 2/3) rok mi je bio 8 dana. Kaznu sam platio preko internet bankarstva. Imam od banke potvrdu o uspjesnom nalogu. Znaci uplaceno je 4dana prije istaka roka. Nigdje na papirima od prekrsajnog naloga nisam vidio da moram dostavit nalog o placanju u policiju. Iz svoje neke intuicije sam ipak otisao 8dan provjerit u policiji dali su njima sjeli novci i da pitam dali trebam njima ista prilozit. Dosli su mi nazad sa informacijom da im sustav ne radi i da ne mogu trenutno provjerit dali su im uplaceni novci, da ostavim svoj broj i da ce mi se javit. To se nije desilo... Btw nisu mi ni rekli dali moram prilozit nalog o placanju. Sad nakon 3 mjeseca dobijem novu kaznu za istu stvar sto sam platio. Pise da moram platit 1000kn ili pola 500kn u roku od 3 dana?? Sad vise ne razumijem sto se tocno sve tu desava i koja je kazna koju sam doista trebao ili netrebao platit ili cak obje platit? :o dali je moguce da cu mozda dobit povrat onih 2666kn? Hvala svima unapred na pomoci!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Me trebaš ništa prilagat jer tako ni ne piše.

Ako netko nije platio ili je ali još nije registrirano ne izdaje se novi prekršajni nalog.

 

Provjeri članke,stavke i točke zakona u oba naloga pa ako je isto već plaćeno napiši prigovor,daj im kopiju plaćanja i prvog naloga pa neka odrađuju.

 

Sad si dobio obavijest (jer je plaćanje za 3 dana).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da ali opet ne kuzim zasto je prva kazna 2666kn a sad 1000kn? zasto mi drugi nalog dolazi sa puno manjom cifrom ?

 

Ažurirano

 

U prekrsajnom nalogu sto sam platio pise: čl.57 stavka L, čl293.st1. Danas sam dobio čl.196 st.1. U danasnjem nalogu navode se drugi clanci zakona, a odnose se na isti prekrsaj (isti datum i vrijeme dogadaja)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koje prekršaje misliš da si imao? Pogledaj te članke u zakonu da vidiš o čemu se radi.

 

Ako misliš da nisi, da, idi u postaju vidjeti o čemu se radi. Pogledate će u spis, pa će ti znati točno reći. Moguće je da je greška, pa će stornirati postupak, a moguće je da te tuže i za nešto što ne znaš.

 

Inače, naknadno slanje obavijesti/naloga nije ništa čudno. Mogli su ti i sve poslati naknadno, mogli su svaki prekršaj odvojiti na posebni nalog i sl.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo isao sam gledat malo clanke. Ova prva kazna je sve 5.. oduzeo sam prednost i bilo je samo materijalnih steta. Ova druga kazna navodi na to da nisam imao vrijedecu vozacku dozvolu?? Vozacka mi je do 2019 a i prije 3 dana me zaustavila policija.. nije mi istekla vozacka. Znaci ćl.196.st1 i čl.196.st5 ako mozete jos jednom provjerit? Jesam dobro skuzio ova 2 clanka? Da mi je istekla vozacka dozvola? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija