Jump to content

Pobijanje darovanja nakon smrti darovatelja


zeleni čaj

Preporučene objave

Postovani, pokojini otac je za života supruzi (mojoj majci) i meni darovao,svakoj po jedan, dvosobni stan. Kci pokojne sestre sada trazi nužni dio na stanove iako je u jednoj točki oporuke naglašeno da po tatinoj želji stanovi ne ulaze u ostavinsku masu. Isto tako, svojim sam sredstvima uredila oba stana (nova stolarija, elektr. Instalacije, vodovodne cijevi, parket) i plačala račune. Ona ne traži nužni dio na moj stan (jer zna da sam ga gotovo sama financirala) već traži nužni dio na bakin stan iako bi po bakinoj smrti polovica stana pripala njoj. Sada nam ostavinska rasprava ne može završiti radi zahtjeva nečakinje za nužnim djelom iako nas po istoj čeka ravnopravna podjela veceg broja građevinskog zemljista čija je vrijednost znatno veca od traženog nužnog dijela. Teško mi je razuvjeriti nečakinju u njezinom naumu. Napominjem da ona 20 godina nije komunicirala s bakom i djedom te da rješavanje ove situacije nije moguće izvesti s razgovorom bake i nje.

Je li ima ona pravo na nužni dio stana čija je vlasnica još uvijek živa? Kako da nastavimo s ostavinskom raspravom? Kako da zaštitim mamine i moje interese u nastaloj situaciji. Oprostite na konfuznom tekstu, ali mama i ja smo jednostavno zatečene s nastalom situacijom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ona ne traži nužni dio na moj stan

ona zahtijeva da se uračunaju darovi za namirenje nužnog dijela,što će reći da to obuvaća i vaš dio.

Je li ima ona pravo na nužni dio stana čija je vlasnica još uvijek živa?

ostavinski postupak se vodi iza umrlog a ne njegove supruge,no dotična i ne traži nužni dio iza supruge,jer je to i nemoguće,već kao što sam napisao traži da se uračuna dar koji je supruga primila od ostavitelja u namirenje nužnog dijela.

Ako nema druge imovine iza umrlog osim konkretnih darova koje je učinjeno vama i baki,to je sasvim izvjesno da će dotićna uspjeti u zahtjevu za namirenje nužnog dijela.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija