Jump to content

Brisanje osobnog prava služnosti


Miha01

Preporučene objave

Molim za savjet i pomoć. 2005e sam darovnicom postao vlasnik stan u Zagrebu. Ta darovnica je sudskim rješenjem pravomoćna,unesen sam kao vlasnik stana(rubrika B) gruntovnice. U rubrici C(teretovnica) je ubilježeno da moja mati ima pravo doživotnog korištenja stana. Ona je umrla prošli mjesec. Namjeravam taj stan prodati jer živim u inozemstvu,ali treba izbrisati taj dio u teretovnici,obzirom na to da to više nije aktualno,nego se prebacuje u povijest koliko razumijem. Ima li netko da mi objasni gdje to brisanje mogu zatražiti i kakva dokumentacija mi je za to potrebana. Postoji li neki standardni obrazac koji se ispuni. Unaprijed zahvaljujem.

uređeno: od Matrix
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Polovičan uspjeh! 50 kuna biljega,ispunjen prijedlog/zahtjev,izvod iz matice umrlih. Na šalteru A gdje sam to predao,na moj upit koliko to traje dobio sam odgovor :’traje koliko traje’.zapitao sam dalje,postoji li neki vremenski rok u kojem se to rješava? ‘Neznam,vjerovatno ne,gledajte na internetu pa ćete viditi kad je gotovo’. I tako nakon 45 godina u inozemstvu(otišao sam 1971e.) došao sam do zaključka(nije mi ovo prvi puta da se gombam sa državnim uredima i službama) da se ništa nije promijenilo na bolje. Interni procesi državnih aparata su isti kako sam ih ostavio,zakržljali,spori,neusklađeni i do kosti kontaminirani birokratskim rampama. Sistemi i aplikacije e-građani i sl. Su najobičnija fasada bez ikakve vrijednosti jer šta ja kao građan imam od toga da pročitam da moj zahtjev ima status ‘čeka na signaciju’). Iskreno rečeno,znam šta znači signacija,ali nemam pojma u koji kontekst da to stavim,vjerovatno je to najobičnija floskula nekog birokrate da zamagli nezgodnu činjenicu,a to je da se posao ne obavlja kako treba.

E-aplikacije imaju smisla i doprinose transparanciji i brzini inforrmiranja kad su procesi front i back office-a sinhronizirani. Skromna procjena je da nam kao državi treba još 50-tak godina da budemo na razini urednih EU država i funkcioniranja njihovih državnih ustanova..nažalost,nakon tih 50 godina su oni 50tak godina već dalje od nas..

sapienti sat est

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija