Jump to content

Ustupanje potraživanja


sasa2209

Preporučene objave

Imao sam nenamjenski kredit dignut u RBA banci. Zbog gubitka posla s moje i suprugine strane, nisam ga mogao otplatiti do kraja te je ostalo jos nekih 20-tak tisuća kuna za otplatu. Krajem prošle godine, banka me kontaktirala i ponudila mi otplatu preostale glavnice (po usmenoj informaciji primljenoj od strane djelatnice to je bilo oko 8.000,00 kn), s otpisom kamate. Prihvatio sam ponudu, ali molio ispis svih plaćenih rata putem pošte. Nakon toge ne primam nikakvu informaciju od banke, nego me u veljači obavještavaju da je potraživanje preneseno na jednu tvrtku te da je iznos dugovanja 24.918,67. Jasno su naznačili da sam toj tvrtci dužan podmiriti taj iznos.

Moje pitanje je da li je tu sve legalno.

U Zakonu o Obveznim podnosima članak 90 piše da ispunitelj na kojeg je prešla tražbina ne može zahtijevati od dužnika više nego što je isplatio vjerovniku. Pročitavši to, rekao sam im da tražim na uvid sporazum o ustupanju duga kako bih se uvjerio da je sve pošteno, s obzirom da sam poprilično uvjeren da nije, na što mi je rečeno da je to poslovna tajna i ne mgu to dobiti na uvid. Molim za savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija