Jump to content

Nadogradnja - promjena suvlasničkih omjera


nenone

Preporučene objave

Radi se o zgradi koja se sastoji od tri stana, a koji su otkupljeni na temelju Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo. Zgrada nije etažirana, ali je svakome stanu prije desetak godina u parničnom postupku pravomoćnom presudom određen suvlasnički dio na zgradi (stan br.1 30/65, stan br.2 23/65 i stan br.3 12/65). Vlasnik stana br.3. nedavno je nadogradio na otvorenoj terasi još jednu prostoriju bez suglasnosti nas, preostala dva suvlasnika, a koju je sada uspio legalizirati. Kako površina ove nove dograđene prostorije u bitnome mijenja suvlasničke omjere na zgradi, može li vlasnik nadograđenog stana zatražiti ponovno utvrđivanje suvlasničkih omjera s obzirom da nikada nismo dali pristanak za ovu nadogradnju ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Matrix!

Pogledao sam navedene odredbe ZOV-a. Usprkos tome susjed je, bez naše suglasnosti, uspio legalizirati svoju nadogradnju o čemu nismo znali ništa sve dok nam on to sam nije rekao i pokazao nam nekakvo Rješenje o izvedenom stanju Agencije za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada. Sada, po njegovim riječima, namjerava zatražiti dopunu opisa svog svojega stana u zemljišniku kao i u vanparničnom postupku zatražili ponovno utvrđenje suvlasničkih dijelova za sva tri suvlasnika zgrade. Hoće li mu to uspjeti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Usprkos tome susjed je, bez naše suglasnosti, uspio legalizirati svoju nadogradnju

netreba miješati legalizaciju sa stjecanjem vlasništva,glede čega mu vaša suglasnost u postupku legalizacije nije bila ni potrebna.

. Hoće li mu to uspjeti?

pa hoće ako Vi to budete nijemo promatrali i svojom pasivnošću prećutno date suglasnost,no jasno ako to u izvanparničnom postupku osporite da se predmet seli u parnicu.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija