Jump to content

ugrožavanje sigurnosti obiteljske kuće


isapas

Preporučene objave

Situacija je sljedeća iza naše obiteljske kuće cca 30 m zračne udaljenosti nalazi ze državni teren tj velika strmina od stijena i kamenja u zadnje vrijeme se počeo raditi rascjep i stijene se lome i padaju oko kuće, tako da postoji mogućnost da sve klizne prema nama,kontaktirali smo grad ali oni kažu da nije teren u njihovom vlasništvu već državnom i da nemaju poima kome se obratiti za isti problem,stoga vas molim nekakav savjet u čijoj je to nadležnosti i što učiniti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Novi sam pa ne kužim baš sve oko pravila ovog foruma, ali evo mog problema.

Proširuje se moja ulica na taj način da se uzima dio dvorišta te rub ceste dolazi na rub zida kuće!

Zanima me ako netko je netko imao sličan slučaj za brzu pomoć i kakav savjet. Naime pozvani smo za sutra na sastanak u grad u vezi toga, nude nam 200kn po kvadratu dvorišta što mi se čini mizerno malo. A i velik problem bit će i ti što će prozor s te strane biti na izravnoj meti svakoj budali koja u kasne sate prolazi tuda, a inače ulicom jure i auti noću izbjegavajući policiju jer je sporedna, te hitna pomoć pošto smo pokraj bolnice. Znači katastrofa! Molim pomoć!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je izvlaštenje neizbježno,nepristajite samo na naknadu za zemljište,već i za umanjenu vrijednost vaše nekretnine.

Ok, to sam malo proučio pa sam skužio neke stvari. No vidim i da postoje još neke vrste naknada (za povećanu buku, za ugrožavanje sigurnosti kuće itd).

Zanima me ako je imao tko sličnih iskustava ili možda više koje stvari iz zakona bi trebalo probati ako ima ko kakav pametan savjet. Ovo stvarno neće biti ugodno prvenstveno jer mi je tu prozor spavaće sobe...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo novosti.

Bili smo u Gradu sa njihovim predstavnicima iz pojedinih struka. Uglavnom, drže se tih 200kn ko pijan plota...

I kao to je sve gotova stvar, plan i svi nacrti za proširenje ulice su gotovi i tu se kao ne može više ništa! Ne zanimaju ih naša prava ni bilo kakvi prijedlozi i kompromisi kao ni manje promjene u projektu. Naravno da nitko iz ulice nije potpisao suglasnost i sve mi smrdi na sudski proces. Grozno! No gospoda su rekli da počinju radovi te da su novci osigurani kao i lova za nas iako mi na to ne pristajemo, te da sve kreće čim se vrijeme popravi.Smiju li nam rušiti ograde bez dopuštenja? Jer kao mi nismo ozbiljno shvaćeni i misle kako će se sve s početkom radova okrenuti u njihovu korist! Bahato i totalno idiotski! I šta sad? Šta oni smiju? Koja su naša prava?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija