Jump to content

ozljeda na radu


hajduk1950

Preporučene objave

molim savjet.

radim vec 5-6 godina za jedan strani trgovacki lanac u njihovom centralnom skladistu.posao je jako zahtjevan i ekstremne fizicke prirode,na dan preko ruka/ledja prebacim cca.10000kg.

presing na nas radnike je konstantan i sve gori,jer su poslodavcima bitne samo brojke.

cijelo skladiste nije propisno napravljeno,jer nisu postovani ni sigurnosni minimumi prilikom slaganja regala,tako da i roba nije prikladno uskladistena.npr.roba od 20 -25kg nam je pola metra iznad glave,penjemo se po regalima da je izvucemo i sa njom skacemo na pod.dok su vrece secera stavljene toliko duboko u regal,da dok ih izvlacimo samo nam stopala vire.....

uslijed takvih uvjeta,kicma me je pocela boljeti,dok nisam zavrsio na injekcijama i bolovanju.nezalijecen se vracam na posao uslijed telefonskih poluprijetnji od poslodavca,nakon toga u sljedecih par godina jos 4-5 puta mi se isto desavalo,zbog bolova u kicmi sam padao u skladistu i ostajao nepokretan.doktorica mi je otvarala i zatvarala bolovanja nakon 2 tjedna i nekih desetak primljenih injekcija.

sve do zadnjeg puta prije nekih pola godine,kad sam prilikom dizanja tereta skoro pao u nesvijest od bolova.zavrsio na hitnoj i napokon me poslali na MR gdje je slika pokazala da imam suzenje kraljeska,disk pukao i izletio,te nagnjecenje zivca zbog kojeg lagano gubim osjet u lijevoj nozi.nakon 6 tjedana terapija situacija nije bolja,za operaciju jos nisam,ali po neurokirurgovim rijecima,pitanje je vremena kad ce se to dogoditi ako se vratim na ovaj posao.

jos sam na bolovanju,ali doktorica govori da ce ga ubrzo zatvorit i vratit me na posao,a moj poslodavac mi odbija dati neko drugo i lakse radno mjesto.

molim za savjet sto mi je ciniti.ozljeda mi se ne vodi kao na radu,iako je sigurno nastala zbog posla,i ne primam punu placu.

jel mogu tuziti poslodavca,jel mogu na komisiju,jel imam pravo na odstetu?? neupucen sam,a stvarno ne mogu nezalijecen na posao i cekati kad cu zbog bolova opet na injekcije.

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tražite od poslodavca lakše radno mjesto, a od vaše liječnice preporuke i pojašnjenje ozljede. Istovremeno tražite od vaše liječnice da vas uputi na procjenu preostale radne sposobnosti. Kad se vratite u firmu, ne ustručavajte se reći : "ne mogu", jer je vama vaše zdravlje najbitnije, a ako oni vama upute opomenu o kršenju radne obveze pred otkaz, žalite se i nedajte na sebe, jer će vam dati otkaz kako god bilo , a onda je bolje da ste zdraviji. Doktorica vas ne može unedogled držati na bolovanju, to vam je jasno. I oni su pod pritiskom.

Borite se jer ako ostanete nepokretni šutnut će vas kao staru krpu, nemojte se zavaravati da neće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija