Jump to content

Unatoč presudi, već 4 godine bez kćerke


anonimno

Preporučene objave

MAJKA MANIPULIRA CURICOM

 

Unatoč presudi, već 4 godine bez kćerke

'Ovoj djevojčici nisu omogućeni kontakti s ocem, a to što djevojčica kaže da ne želi vidjeti oca, samo je rezultat želje da udovolji majci uz koju je vezana', stav je psihologa koji je vještačio djevojčicu

 

 

 

 

 

 

 

 

'Zadnji put sam vidio svoju djevojčicu u lipnju ove godine, kada sam joj se približio ispred škole, na velikom odmoru. Bila je prestrašena i nevoljko mi je prišla. Tako je to godinama.

Njezina majka ne želi da me djevojčica viđa, utječe na nju i to traje otkad smo se rastali 2003. godine', kaže Zadranin čije podatke Slobodna Dalmacija nije iznijela zbog zaštite djeteta.

 

 

 

 

 

 

 

'Gotovo četiri godine sam bez moga djeteta. Ja ne kažem da sam idealan čovjek, čak ni alimentaciju u početku nisam plaćao. Ali imam zakonsko pravo vidjeti svoje dijete i iskazati mu svoje osjećaje, kao što i moje dijete ima pravo na svoga oca', kaže Zadranin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kada su se Zadranin i njegova supruga rastavili, Centar za socijalni rad u Zadru dodijelio je dijete majci a susreti između oca i djeteta određeni su 'najmanje jednom tjedno, svaki drugi vikend, svaki drugi državni blagdan i polovicu školskih praznika, uz stalne telefonske kontakte'.

 

Ništa od toga nije ostvareno, Zadranin godinama ne viđa dijete. Stvari su, piše 'Slobodna', odnedavno otišle predaleko: vještak psiholog je prije dva mjeseca utvrdio da majka manipulira osjećajima djevojčice, zbog čega se 'izolacija oca može opisati kao oblik emocionalnog zlostavljanja'.

 

'Stoga su kod djevojčice prisutne neposredne teškoće u emocionalnom i socijalnom funkcioniranju, nastale pod utjecajem postupaka njezinih roditelja', naveo je psiholog u rezultatima vještačenja.

 

Još dvije godine prije toga Centar za socijalni rad u zadru je utvrdio da je dijete tjeskobno i instrumentalizirano te stavljeno u središte sukoba između oca i majke.

 

'Majka opstruira kontakte djeteta s ocem, a otac ne plaća alimentaciju. Pri tome j vrlo lako dokazati očevo neuzdržavanje, a majčina suptilna manipulacija u sprječavanju kontaktiranja je teško dokaziva i izvor je strašne frustracije za oca', izvijestio je Tim za zaštitu djece zadarskog Centra za socijalni rad.

 

Tim je tada ujedno donio odluku da u ovoj situaciji obavijesti zadarsko Općinsko državno odvjetništvo (ODO). 'Od ODO-a se očekuje da poduzme sve mjere kako bi se pomoglo djetetu', zaključio je Tim. ODO, međutim, nije poduzeo nikakve mjere. Štoviše, kada je otac djevojčice kazneno prijavio majku kako bi ostavrio kontakte s djetetom, Općinsko državno odvjetništvo odbacilo je prijavu.

 

Zadraninu je preostala privatna tužba, koju je i pokrenuo u siječnju 2005. godine. Predmet je na Općinskom sudu u Zadru dodijeljen sutkinji Zlati Smojver-Kanjer, no ročište još nije zakazano.

 

 

 

Slobodna Dalmacija

ponedjeljak, 25.09.2006.

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

trazi od centra da odredi nadzor nad ostvarivanjem kontakata s djetetom i obvezno savjetovanje majke u savjetovalistu za brak i obitelj (mjere iz Zakona o zastiti od nasilja u obitelji).

 

prikupi izjave svjedoka koji su eventualno culi kako majka zastrasuje dijete.

 

neznam da li sam pomogla, ali bar sam pokusala dati savjet.

 

samo hrabro.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija