Jump to content

Povreda pri odlasku na posao?


Jasminasud

Preporučene objave

Poštovani,

prije nekoliko dana, prilikom odlaska na posao biciklom, odnosno desetak minuta prije početka rada, doživila sam prometnu nesreću u kojoj sam zadobila tjelesne povrede (deset punata na glavi, ozljeda koljena, ozljeda ramena). Ništa nije slomljeno, ali sam zadobila jak udarac u glavu, rame i koljeno. Policija je bila na očevidu, krivac za prometnu nesreću je drugi sudionik, što je odmah na licu mjesta i priznao. Pružena mi je liječnička pomoć, nakon čega sam puštena na kućnu njegu.

Vozilo koje je prouzročilo prometnu nesreću uredno je registrirano i osigurano. Pri ovoj prometnoj nesreći oštećen mi je bicikl, mobitel koji sam imala u ruksaku, biciklistička oprema koju sam imala na sebi i sunčane naočale, sve ukupne vrijednosti oko 7.000,00 kn.

Moje pitanje glasi: Kako nadoknaditi nastalu štetu, te koje su obveze poslodavca u ovom mom slučaju. Odnosno što mi je činiti, kako bi ta prava ostvarila? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa evo , prvi ću pokušati. Kao prvo , želim vam brz oporavak. Što se tiče prava, obavezno kontaktirajte odvjetnika koji će poduzeti korake prema osiguravajućoj kući vozača koji je skrivio nezgodu ( osim ako je bio pijan, onda se stvari kompliciraju).Išli ste na posao stoga bi vam trebalo biti otvoreno bolovanje B0, dakle u 100% iznosu. Mislim da ne možete od dvije strane dobiti obeštećenje. Poslodavac nije kriv za vaše ozljede.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam jel možeš išta tražit od poslodavca ali možeš sigurno od osiguravajuće kuće u kojoj je osiguran auto koji vas je udario. To znam jer sam i ja u takvoj situaciji angažirala jednog odvjetnika koji se dosta bavi prometnim nesrećama pa sam dobila naknadu štete od osiguaravajuće kuće. Čak imaš i pravo za naknadu štete za ozljede i duševne boli ili kako se to već zove, a ne samo za oštećene stvari. Ko što je hasko rekao, angažiraj dobrog odvjetnika i on ti to odradi. A možeš ga i pitat jel imaš pravo i od poslodavca šta tražiti pa nam javiš da i ostali znamo:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija