Jump to content

Policija


anonimno

Preporučene objave

Prije dva i pol mjeseca mladić se automobilom, zbog prebrze vožnje, zabio u ogradu moje obiteljske kuće i potpuno je srušio. Susjedi su mu uzeli podatke jer nitko od nas tada nije bio u kući. Nakon nekoliko dana se javio telefonom i obećao da će nadoknaditi štetu, čak je i došao da bi izmjerio dužinu ograde. Međutim, kako to obično biva , više se nije pojavljivao niti se htio javljati na mobitel. Nakon dvadesetak dana smo ga prijavili na policiju i tada je dežurni policajac sastavio zapisnik. Policajac je prijavu trebao proslijediti u općinu prebivališta tog momka (tako nam je tada rečeno). Od tada je prošlo četiri mjeseca...Danas smo išli na policiju provjerit što je s tim predmetom i saznali smo da prijava uopće nije proslijeđena uz obrazloženje tog istog policajca da smo se mi s tim čovjekom dogovorili i da policija više nema ništa s tim. U međuvremenu se taj još jednom javio da će nadoknadit polovicu štete, a da ostatak platimo sami...?!?! Molim vas da me podučite kako se dalje postavit i što trebam poduzet?

Pozdrav,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim vas da me podučite kako se dalje postavit i što trebam poduzet?

 

on je duzan snositi cijeli trosak, a ne polovicu. auto mu je, pretpostavljam, osiguran, a on posjeduje vozacku, pa to umjesto njega moze uciniti njegovo osiguranje, pa mu to i predlozite - ako pristane, odite oboje na to osiguranje i ispunite sto ispuniti treba.

 

ako ne pristane, preostaje pokretanje prek postupka (ti kao osteceni-vlasnik ograde, ne policija) pa ili u sklopu postupka ili s rjesenjem naplata od osig. kuce.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bila sam sigurna da je policija sastavila zapisnik. Međutim, dežurni policajac je tvrdio da ne može sastavit zapisnik bez potpunih podataka (ime, prezime, datum rođenja, adresa prebivališta) osobe koja je skrivila štetu. Mi te podatke ne znamo, ali znamo broj tablica automobila jer su nam ostale u vrtu. Može li on sastavit zapisnik na osnovu uvida u bazu podataka o vlasnicima vozila koje, policija pretpostavljam ima, i naše izjave?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može li on sastavit zapisnik

 

on mora sastaviti sluzbenu biljesku pa makar vi tamo dosli i ispricali mu recept za baklavu, samo mu se ocito ne da raditi.

 

vratite se jos jednom, kazite mu da ste vec bili, da zelite sluzbeno podnjeti prijavu protiv nepoznatog prekrsitelja cijim ste prekrsajem osteceni, dajte mu podatke kojima raspolazete (datum, vrijeme i mjesto dogadjaja te broj te tablice) i kazite kako ocekujete da poduzme korake s ciljem utvrdjivanja identiteta vozaca te da vam ih ustupi kako biste ga mogli, kao ostecenik, goniti pred prekrsajnim sudom.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Imam još nekoliko pitanja i novih informacija. Policajac nije htio sastaviti zapisnik nego samo službenu bilješku jer mu je moja majka priznala da je kontaktirala sa vozačem i da on neće da nadoknadi cijelu štetu. On smatra da se ona kasno javila (nakon 26 dana) i to kad joj je propao dogovor s vozačem.

1. Mora li prometni policajac u ovom slučaju sastaviti zapisnik s obzirom da se radi o većoj nesreći jer auto nakon toga više nije bio u voznom stanju nego ga je odvela vučna služba?

2. Mogu li naplatit štetu od njegovog osiguranja na osnovu te službene bilješke i hoće li mi je u policiji dati? Imam li pravo na kopiju tog dokumenta?

3. Napisala bih dopis šefu prometne policije u kojem bi zatražila tu kopiju. Ne znam je li mi za to dovoljno samo pismo (negdje sam pročitala da trebaju biljezi)?

Ne mogu vjerovat da se taj čovjek može provuć da ne plati,a imamo :svjedoke, njegove tablice, vučnu službu i to samo radi toga jer smo priznali da smo kontaktirali s njim iz uvjerenja da je bolje za njega ako izbjegnemo policiju .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija