Jump to content

razvod


goce

Preporučene objave

Ajmo redom:

1. ako sami pišete, pretpostavljam, sporazumni zahtjev za razvod braka, potrebno je platiti pristojbu od 200,00 kn za zahtjev i 200,00 kn po donošenju presude. Međutim, možete tražiti od suda da vas oslobodi plaćanja ove pristojbe, ukoliko ste slabog imovnog stanja, ali onda morate priložiti potvrdu porezne uprave o slabim ili nikakvim primanjima te to posebno napisati u zahtjevu.

2. Ukoliko uzimate odvjetnika, platit ćete 500,00 kn za pisanje zahtjeva i 500,00 kn za raspravu. Ovo plaćate bez obzira što ste oslobođeni plaćanja pristojbe.

Pozdrav, nadam se da sam pomogla!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako, možda za Vašu raspravu mora ići u drugi grad na sud, možda je kompliciraniji zahtjev ili slično, što se posebno naplaćuje, može zaračunati prema Tarifi pa ne bih htjela ulaziti u rad odvjetnice.

U svakom slučaju, Vi možete zatražiti od svoje odvjetnice da Vam sačini obračun troškova sa specificiranim radnjama i tarifnim brojevima, a koji Vam je dužna na VAš zahtjev izdati, uz predočenje Odvjetničke tarife.

Odvjetnička tarifa je, inače, objavljena u NN 91/04.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala!

Još uvijek mi nije jasno sve je u istom gradu, znaći treba sastaviti, podnjeti i to je to. Zašto je sad to 2500,00kn ima li to kakve veze što imamo malodobno dijete i što trebamo ići na mirenje.

Ali no dobro, nemam izbora, mogla bi to i sama ali ovako sam ipak sigurnija i da mi je tu u slučaju da moramo na diobu imovine.

Ako već mogu pitati tebe, ukoliko je imovina moj stan (stečen prije baka) te njegovo vozilo stečeno u braku ali ne tražim svoje pravo na svoju polovicu, moramo li raditi podjelu imovine ako je kao gore navedeno, a recimo da će odnjeti tv, dvd i slično. Ili ako mu recimo isplatim lovu za taj dvd i tv (ovo je karikarano, ali nisu neke svote)!

Također me zanima ako imam kredit za uređenje stana na sebi, da li sam mu dužna isplatiti pola od onaga što je do sada otplačeno?

hvala

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija