Jump to content

zaštita stjecanja


anka

Preporučene objave

 

između moga prednika i protustranke postoji nekakav ugovor( kojeg ja nemam) još iz 70-tih godina, a radi se o zajedničkom građenju i investiranju na nekretninu, pa je prema navodima protustranke tim ugovorom moj prednik stekao 1/3 suvlasništva samo na objektu (kući) ne i na ostatku nekretnine. zato meni protustranka osporava suvlasništvo na tom dijelu, jer da prednik nije mogao ni prenijeti na mene nešto što nije bilo njegovo vlasništvo. Eh sada, cijela ta nekretnina nije bila upisana u zemljišne knjige sve dok ja nisam zatražila upis 2003. godine kada sam je i stekla, kada se upisala i protustranka. tada protustranka nije iznosila nikakve prigovore u pogledu toga da mom predniku, pa tako ni meni ne pripada suvlasništvo na ostatku zemljišta. da li ona može te prigovore iznositi sada nakon proteka 3 godine od moga upisa, budući da prednik nije ni bio upisan? i ako eventualno je istina ono što protustranka iznosi da mi ne pripada suvlasništvo na tom dijelu nekretnine, da li sam ga ja stekla na temlju čl. 122. i 123. zakona o vlasništvu?

 

 

14:48 27/9/2006

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Suvlasništvo znači jednaka prava na svim dijelovima nekretnine, osim toga zgrada je neodvojivo povezana sa zemljištem i ne možete biti suvlasnik na zgradi, a da ne budete suvlasnik na pripadajućem zemljištu.

 

Sigurno u zgradi imate dio koji je samo vaš. Napravite elaborat etažiranja. Formirat će se poduložak z.k. uloška u kojem ćete vi biti samovlasnik vašeg dijela kuće. Ujedno će se izračunati pripadajući suvlasnički omjer na cijeloj nekretnini, dakle na zgradi i zemljištu. U elaboratu etažiranja treba biti naveden izlaz na javnu površinu za svaku etažnu jedinicu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija