Jump to content

spor sa odvjetnikom


barrakuda

Preporučene objave

Poštovani,

 

ako je odvjetniku e-mailom otkazana punomoć 29.07.2016,što on i pismeno potvrđuje, ali nije odnešeno na sud ,da li odvjetnik ima pravo mimo dogovor sa mnom i bez mog znanja tuženiku smanjiti dug i naplatiti troškove suđenja koji su dosuđeni.On je tuženiku poslao dopis i troškove naplatio u dva navrata i to 23.08.2016. i 21.09.2016. što je kasnije od otkazivanja punomoći.On nam je izdao račun za te iste troškove još prošle godine dok pravomočna presuda nije bila donešena i tvrdi da je taj novac njegov jer je to sud dosudio njemu.

Da li je on u pravu i ako nije koje su posljedice njegovog postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se s Matrixom, ali ako mu vi taj račun niste platili, on može tražiti plaćanje od protustranke. Da mu protustranka to nije dobrovoljno platila, on bi mogao predati presudu na FINA-u i tražiti isplatu parničnog troška na svoj račun.

 

U vezi ovoga što ste napisali da je tuženiku smanjio dug, pretpostavljam da se dogodilo sljedeće:

 

Parnični troškovi obuhvaćaju odvjetničke troškove, troškove pristojbi, vještačenja i sl. Postoji mogućnost da nije odvjetnik nije ''smanjio dug'', nego da je tražio isplatu onih troškova na koje on ima pravo, a to su troškovi odvjetničkih radnji u postupku. Na naknadu svih ostalih troškova imate pravo vi, tako da dobro provjerite što se točno dogodilo da ne ulazite u sukob s odvjetnikom bez veze.

 

Ponavljam, ako njemu njegov rad nije plaćen, on ga ima pravo naplatiti od protustranke, budući da je uspio u sporu. Druga opcija je da protiv vas podnese prijedlog za ovrhu za iznos koji mu niste platili, a mislim da ćete se složiti da je ovo prvo povoljnija opcija.

 

Oprostite ako vam ovaj odgovor djeluje agresivno, ali kada čitam što ste napisali imam dojam da ste angažirali odvjetnika koji je uspio u sporu, zatim mu opozvali punomoć i sada osporavate da ima pravo na naplatu odvjetničke nagrade.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija