Jump to content

Šaht za vodomjer - gdje postaviti


PetarPan5

Preporučene objave

Poštovanje, zanima me ima li ikakav zakon za gradnju šahta za vodomjer?? koliko udaljen od susjeda,koliko od glavnog voda??

 

 

Naime,predao sam zahtjev za priključak vode i oni traže da šahta bude na čestici na kojoj sam suvlasnik. Ta čestica se vodi kao "put" i služi samo da bi se moglo doći nekih čestica koje nemaju prilaz.

 

4897/1 čestica na kojoj je nekretnina gdje se priključuje voda

4897/3 suvlasnička čestica koja se vodi kao put

Kako priključit vodu??

idealno bi bilo kako je označeno crvenom linijom i da šaht bude na čestici gdje je nekretnina,ali ne žele jer je šaht udaljen od glavnog voda 22 m

viber image.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

to je određeno Odlukom o općim i tehničkim uvjetima isporuke vodne usluge javne vodoopskrbe, koje donosi vaše komunalno gospodarstvo temeljem Zakona o vodama. U istoj odluci su sadržani i tehničko-tehnološki uvjeti priključenja u kojima je propisano to što vas zanima.

 

Btw, pogledajte "Vaše poruke".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

Šaht za vodomjer treba postaviti na javnoj površini što bliže objektu ,kako u slučaju kvara od vodomjera do kuće ne bi bila prevelika udaljenost ,a to sve radi troškova održavanja i kako bi prilikom kvarova ne bi bili preveliki gubici .

U koliko nije moguće postaviti šaht u neposrednoj blizini kuće tada postoji varijanta da na

liniji od vodomjera do objekta napravite još jednu šahtu i to na polovini udaljenosti kako bi u slučaju kvara lakše dijagnosticirali mjesto kvara i izvršili popravak.

U šahtu je svakako potrebno ugraditi redukcioni ventil koji regulira pritisak , jer kod velikog pritiska pucaju cijevi i može nastati šteta na svim instalacijama u samoj kući .

Korisno je radi budućih kvarova kada se kopa izabrati vargon vijevi i u nju utisnuti još jednu cijev koja će se s lakoćom moći izvući bez kopanja i umetnuti nova cijev koja nije skupa .

Komunalna društva koja postavljaju priključke za vodu nerado izlaze građanima u susret i postavljaju priključke najčešće na velikim udaljenostima ,a opisani slučaj u tom slučaju oslobađa korisnika priključka od posljedica raznih puknuća .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija