Jump to content

Otkaz zbog bolovanja


nnikka

Preporučene objave

Molim vas pomoc radila sam u osnovnoj skoli vec 24 god.prije kao kuhar pa sam nakon dvije operacije kraljeznice na zahtjev inv.komisije premjestena na lakse radno mjesto spremacice...e sad zbog problema konstantnih sa kraljeznicom u par navrata bila sam na bolovanju...komisija opet trazila promjenu radnog mjesta..moji na poslu nemaju takvo mjesto..neki dan su me obavjestili da su zvali ministarstvo i oni su rekli da mi daju otkaz.....POMAGAJTE sta da radim dali oni to mogu napravit..mislim ne glumim bolesna sam dali mi mogu zbog bolesti dati otkaz...molim vas pomozite hitno mi je...hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mogu. Shvaćam Vašu poziciju, ali Vi ste pretpostavljam nonstop na bolovanju i netko radi dio Vašeg posla. Obzirom da je nemoguće dobiti suglasnost MZOS za novu spremačicu, Vaše kolegice ne mogu dovijeka raditi i Vaš posao.

Uostalom, ako Vam se stanje pogorša stavljate ravnatelja u nezgodnu poziciju jer je odgovoran ako Vam se nešto dogodi. Škola nema lakši posao za ponuditi i dobit ćete otkaz uz suglasnost školskog odbora uz nekakvu otpremninu.

 

https://burza.com.hr/portal/postupak-kod-profesionalne-nesposobnosti-za-rad/9406

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da ste dobili nekakav nalaz ili dokument inv. komisije ili spec. med. rada da ste smanjeno radno sposobni. Poslodavac Vam mora ponuditi lakše mjesto, što je i učinio, no lakše mjesto nema. U tom slučaju nema nikakvog izbora nego Vam dati otkaz. Imam sličnu situaciju u školi.

 

Evo našao sam odlično očitovanje mzos i primjer.

 

http://www.nszssh.hr/pdf/procjena%20radne%20sposobnosti.pdf

 

http://www.radno-pravo.hr/pitanja-detaljno.cfm?id=23

 

Što se tiče postupaka nakon otkaza odnosno odlaska u mirovinu, to je isključivo u Vašoj domeni.

 

Ako ste u sindikatu, potražite besplatni savjet kod pravne službe. Isto tako, tajnica može priupitati pravnicu HZOŠ Oliveru Marinković.

Vidim da kolektivni nudi pola satnice ako imate 5 god do mirovine. Sve ovisi o tome koliko ste i jeste li radno sposobni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...

Postovani ... ne bi otvarala novu temu posto spada pod ovu ... e ovako ... krajem 1.mjeseca ove godine sam se vratila na posao s porodiljnog ... mladja curica je krenula u jaslice i konstantno je bolesna ... i kako je ona bolesna tako sam ja na bolovanju i usput pokupim sve moguce bolestine koje ona donese doma ... sef mi je poceo prijetiti otkazom ... da on mene mora pod upravom izvlaciti itd.itd. ... mene zanima dal je moguce dobiti otkaz zbog bolovanja zbog njege djeteta mladjeg od 3 godine? Trebam li se bojati otkaza? Jer sef je poceo vrsiti mobing na mene i psihicki ne mogu to vise podnositi ... da sam nervozna i uz to su poceli zdravstveni problemi radi tog stresa na poslu ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija