Jump to content

Optuzen sam za krađu


bozemeoprosti

Preporučene objave

Dobar dan, treban savjete i pomoc oko situacije u kojoj sam se nasao.

Znaci ovo ljeto u osmom mjesecu radio sam na plazi te jedne veceri upoznao jednog momka iz njemacke(A) s kojim sam poceo redovno izlaziti navecer i druzili smo se. Nakon koji dan jednom prigodom bili smo na plazi slusali muziku a posto je on pustava svoj njemacki rap cula su nas neka dva druga njemca(B,C) i dosli do nas te su njih troje upali u pricu i bili smo skupa tu vecer upoznali se i sve ja san jedini domaci bija i tako smo izlazili. Nakon koji dan druzenja ja i ovaj prvi njemac(A) smo se dogovorili nac s ovom dvojicom te smo ih cekali u lokalnom parku pri čemu se oni dosli na dvije bicikle, i znaci tu postaje problem, oni su dosli krenili smo na plazu i njih dvoje su mi tokom puta rekli kako njima vise ove bicikle ne trebaju da ubrzo idu u frankfurt i da mi ju misle dati jer su znali da ja nemam bike i da ja to koristim jer sam tu lokalni a steta da samo stoje tu i trunu . Kroz tu cijelu pricu ja sam uzeo jednu biciklu i rekao da mi druga ne treba. Znaci tu biciklu sam ja normalno vozio po svom gradu na plazu svakodnevno, kad nakon 3 tjedna jednom prilikom u 9 navecer mi dodu 2 policajca na kucu i kazu mi da je bicikla ukradena i da moram s njima u postaju. Tu u postaji ja sam od 9 i 15 od 23:00 ispocetka i ispocetka pricao inspektoru ovu pricu do maksimalnog detalja te mi je rekao kako mi nevjeruje i da ce mi zabit ili kradu ili skrivanje krade nesto u tom smislu, a kroz to sve prepiranje pitao me oces li na detektor lazi ja sam iz šuca rekao ocu na sto mi je on odgovorio to ti je ilegalno nisi ubojica pljackas....

Nakon toga ja sam tako saznao cija je to bicikla bila i to je bila moja poznanica prijateljica jer je malo mjesto i ja sam njoj ovu pricu takoder temeljito ispricao i pokazao poruke s prvim njemcem kojem sam objasnio situaciju preko chata instagrama jer jedino tu ga mogu i dobit te mi je on svjedok . Ona ZNA da ja to nisam napravio i rekla mi je kako ce rec ocu da povuce prijavu, te mi je sutradan poslala poruku da je rijeseno i tu sam mislio da je ovoj agoniji kraj.

Kad jucer mi dolazi posta od drzavnog odvjetnistva, danas sam isao na taj razgovor s socijalnim pedagogom da bi mi ona rekla da kaznena prijava ne moze biti povucena jer je steta viša od 1000 kuna te da se sudski postupak nastavlja dalje i tu mi stvarno nista vise nije jasno. Tijekom tog razgovora rekla mi je ako priznas da si to napravio dobit ces dobrotvorni rad i sl...Ako izjavim da nisam kriv biti ce ispitivanja svjedoci itd...Ja sam rekao nisam kriv i necu priznat nesto sto nisam napravio. A opet sad cu se morat tlacit s daljnim postupcima no nema veze branit cu se.

Sad sto da radim( svjedok mi je u njemackoj(znam mu ime), dobijem ga samo preko instagrama,a ova dvojica su takoder u njemackoj, svi u frankfurtu, nesicam im se punih imena nismo toliko vremean proveli skupa)

 

Ako netko misli rec ej mogao si posumnjati da je ukradena to nije opravdani razlog da me se optuzi za kradu mogli su lako pregledati kamere tog mjesta di je ukradena i viditi da to nisam ja.

Sad neznam sto da radim kako da se obranim pred sudom, imate kakvih savjeta ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko godina imas,posto pises da su te poslali na razgovor na socijalnu skrb,sto ti je tocno doslo iz.DORH-a? ,moguce je da si dobio uvjetnu uz obvezno pohadanje psihosocijalnog tretmana...

Ovo moze biti sudionistvo u uzem smislu,ali i ne mora,bez obzira na tvoje namjere.

Ugl.,njemci su ti lijepo uvalili ,drugi put vise ooreza s ljudima koje frisko poznajes

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Drzi se strogo iskaza koji si dao tj.,da nisi znao da je bicikl ukraden,mada ce i tada bit jako neizvjesno prognozirat hoce li ti povjerovat.Tuziteljstvo racuna na to da su ti Njemci dali bicikl da ga prodas i vjeruju kako ste umrezeni.

P.s.,cisto sumnjam da ce taj drzavljanin Njemacke htjet svjedocit u tvoju korist,kad ti je vec uvalio ukradenu stvar ,znao je on dobro sto radi.

Vise mi se cini da neces vise ga ni cut ni vidjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da ste krivo shvatili jedan detalj, osoba koja ja meni svjedok je ovaj prvi njemac(A, dobri njemac) koji je bio samnom kad smo se nasli sa ta dva druga njemca(sta su ukrali bicikl) te je on bio prisutan kad su mi ta dva njemca davali bicikl i sve je cuo i vidio i kaze da nemoze virovati da mi se ovo dogodilo da kazem policiji da su mi oni dali i vjerujem da bi svjedocio no kako bi se to izvelo u praksi...

P.s. Nema smisla da ovaj sta mi je uvalio ukradenu stvar svjedoci dok je on zapravo lopov u prici heh :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako kako opisujete situaciju, vi niste počinili nijedno kazneno djelo, jer vam fali subjektivna komponenta - namjera (krivnja), bez obzira radi li se o krađi ili prikrivanju.

 

No, jedno je to reći, a drugo što će i kako sud gledati na eventualno optuženje i dokazni postupak. Najveći problem je u tome što ste povjerovali strancima, koji su vam "darovali" bicikl, a koji nije bio njihov, jer u takvim stvarima uvijek treba biti oprezan. Biste li primjerice, uzeli od njih svežanj novčanica eura da su vam ga htjeli "darovati"? Vjerujem da baš i ne biste.

 

Ovdje se isplati boriti uz dva uvjeta - iskaz "dobrog" Nijemca (ali, tu bi trebao tražiti međunarodnu pravnu pomoć njemačkog Ministarstva pravosuđa, što je upitno obzirom na težinu djela, ili bi on trebao doći na sud kod nas) i iskaz oštećenika, koji vas ne inkriminira već vam ide u prilog. Pri čemu ću posebno naglasiti da NE SMIJETE oštećenika tražiti da iskazuje u vašu korist, jer ćete zbog toga zaraditi novo optuženje, već on to mora svojevoljno napraviti.

 

U ovakvom raspletu događaja, vi možete uspijeti u svojoj tvrdnji, u protivnom sud će najvjerojatnije lakonski zaključiti da lažete i da ste bili u nekakvom dogovoru s ostalim Nijemcima i osuditi vas.

 

U svakom slučaju, sankcija neće biti ozbiljna, ali osuda nije baš tako bezazlena stvar.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Probati cu dobiti iskaz "dobrog njemca" preko preko te međunarodne pomoci, no dali ja to mogu odmah zatraziti obracajuci se njima i pripremiti za ispitivanje ili to tek mogu zatraziti na sljedecem ispitivanju kada me bude sud zvao u smislu da im kazem ime i prezime njemca toga i grad u kojem zivi sto jedino i znam i da ga oni zatraze. Što se tice iskaza ostecenika, javila mi se prijateljica ta cija je bicikla i kaze da nezna sto je sa prijavom vise nije ni ona pametna , da je pitala oca i da joj je on rekao da je sve rjeseno te da vise ja necu imati posla s policijom, a ni oni, te ne razumijem kako je onda doslo do svega ovoga. I iskaz ostecenika(oca joj) kako mogu zatraziti, obracajuci se direktno njemu ili kako, nisam upucen u ovakve postupke sve mi je nepoznato. I sto bi on tu trebao napisati ilitiga reci da to ide u moj prilog, naravno necu utjecati da iskazuje u moju korist, netreba mi jos jedna optuzba.

uređeno: od bozemeoprosti
Gramaticka pogreska
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Probati cu dobiti iskaz "dobrog njemca" preko preko te međunarodne pomoci, no dali ja to mogu odmah zatraziti obracajuci se njima i pripremiti za ispitivanje ili to tek mogu zatraziti na sljedecem ispitivanju kada me bude sud zvao u smislu da im kazem ime i prezime njemca toga i grad u kojem zivi sto jedino i znam i da ga oni zatraze.

 

To bi trebao sam sud zatražiti (što je upitno obzirom na težinu djela), a na vama je da navedete ime i prezime tog "dobrog" Nijemca, njegovu adresu te spremnost da dade iskaz koji potvrđuje vašu obranu.

 

I iskaz ostecenika(oca joj) kako mogu zatraziti, obracajuci se direktno njemu ili kako, nisam upucen u ovakve postupke sve mi je nepoznato.

 

U eventualno postupku, njega će se pozvati pred sud da dade iskaz, a možete ga i sami predložiti kao svjedoka.

 

I sto bi on tu trebao napisati ilitiga reci da to ide u moj prilog, naravno necu utjecati da iskazuje u moju korist, netreba mi jos jedna optuzba.

 

On može istaknuti na koga sumnja odnosno da vas osobno ne sumnja te obrazložiti zašto je tome tako.

 

Ali, ponavljam - nemojte s njime kontaktirati ni posrednim putem, jer bi se stvari mogle zakomplicirati na gore po vas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija