Jump to content

povrat alimentacije


darkovace1966

Preporučene objave

Molim da mi odgovorite na koji način mogu doći do povrata alimentacije. Naime prošle godine pokrenuo sam tužbu za prestanak uzdržavanja sukladno zakonskim propisima, doc 26. godine života. Sud je pozvao kćeri koje su priznale sve navode moje tužbe i sud je donio odluku o prestanku uzdržavanja ( istina je da svih 20-tak godina alimentacija uplaćivana na račun njihove majke koja ne želi vratiti iznos.)

Nakon pravomoćnosti i ovršnosti sudske odluke odlazim u Tvrtkovu i predajem akt da mi obustave izvršenje alimentacije na mirovinu. No iz samo njima poznatih razloga i dalje su mi obustavljali još nekoliko mjeseci iznos od 1/3 mirovine na računa njihove majke. TEDK KADA SAM SE PRIPRIJETIO DA ĆU TRAŽITI RAZGOVOR SA UPRAVOM onda su prestali sa ovrhom. na moje traženje da sada u svojstvu poslodavca,jer bivša supruga je isto u mirovini, izvrše obustavu njene mirovine u iznosu koji su meni skidali oni odgovaraju da to ne smiju ( anjihova greška9, VEĆ DA JA TO SUDKIM PUTEM od njih tražim.

kćerkaama sam poslavo dopis u smislu izvansudske nagodbe u kojem sam predložio da mi vrate iznose bez ikakvih kamata i na rate kakoi bi im olaskšaoPovratnim i potpisanim izjavama one su na to pristale

 

Kako sam živim u ne baš veseloj situaciji poslao sam im broj zaštićenog računa u banci na koji primam dio neovršene mirovine.U FINI sam ispunio zahtjev u kojem sam naveo njihova imena iOIBe kako bi se vršila kontrola uplata na zaštićeni račun sa naznakom povrat iznosa alimentacije. No u Fini su mi rekli da je to nemoguće,jer su one fizičke osobe?! i da to nema karakter alimentacije već kao da one uplaćuju neke novce bez razloga. Na moje inzistiranje da se to radi o iznosima alimentacije koje je netko drugi (MIORH) greškom i mimo presude uplaćivao i da sada tražim da se taj novac ,bez ikakvih kamata, meni vrati, djelatnica Fine mi odgovara da i ona želi eurojackpot petkom pa joj ne ide!!!

Obzirom da su kćeri izrazile želju da mi vrate iznose,no zbog njihove i moje sigurnosti žele to na transparentan ančin sa računa na račun sa naznakom povrata pretplaćenih iznosa uzdržavanja, na koji način to mogu učiniti? Pa čak i ako taj iznos treba ovršiti zbog mojih dugovanja opet, po mom mišljenju bi mi trebala pripasti 1/3 tog iznosa.

Molim Vaš savjet!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašto jednostavno vam ne izvrše uplate na vaš redovni tekući račun i u svrhu plaćanja stave "povrat alimentacije"? Ili izgleda vi imate neke ovrhe pa želite to iskoristi da ne ode na dugove? Ako je tako, mogu vam one dati gotovinu, a vi im jednostavno na neki papir potpišete da ste primili određeni iznos, a na kraju ako treba ovjerite 1 papir kod j. bilježnika da je dugovanje u potpunosti namireno. Pretpostavljam da ipak postoji toliko povjerenje i poštenja između oca i kćeri, jer jedino vi njih možete tužiti da nisu ispunile činidbu, što pretpostavljam da neće učiniti, a pogotovo ne ako one to vama isplate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na savjetu.obzirom da su one u drugom gradu i da su i dalje pod utjecajem bivše supruge ( koja je svo vrijeme primala na svoj račun iznos uzdržavanja) bojim se da će biti nemoguće uvjeriti ih da mi novce pošalju poštom uz trag ili isplate na ruke uz ovjerenu izjavu. Možda mi jedino preostaje da putem suda ishodim ovrhu na njihova sredstva te da mi njihov poslodavac skine sa njihovog računa i uplati na moj račun,zaštićeni, uz,normalno, naznaku da se radi o povratu pretplaćenog iznosa uzdržavanja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani darkovace1966, jedna stvar je ovdje nejasna, da li se Vama 1/3 Vaših primanja (mirovine) obustavljala sukladno Presudi o uzdržavanju kćerki ili Ovršnim rješenjem u ovršnom postupku u kojem je ta presuda bila temelj za pokretanje ovrhe temeljem ovršne isprave?

 

Inače sam imao takav slučaj, zato sam Vam i postavio to pitanje kako bi se razjasnilo da li je, stvarno, greškom obustavljeno 1/3 Vaših primanja par mjeseci nakon donošenja Rješenja o prestanku uzdržavanja, a i dosta je bitno za daljnje rješavanje problema...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija