Jump to content

pravo vlasništva plus podstanar


rroocckkyy

Preporučene objave

Poštovani,

 

radi se o obiteljskoj kući koja nije etažirana i u kojoj je 2003. godine prodana tavanska površina od 200m2, od čega je kupac napravio 2 stana. Kupac se je uknjižio u pravo vlasništva, međutim nije uplatio cjelokupan iznos za nekretninu, te ga je vlasnica kuće (moja majka) tužila. Nakon 7 godina stiglo je rješenje od Županijskog suda u Zagrebu kao suda drugog stupnja da je uvažena žalba u korist moje majke, te se je sporni kupac izbrisao iz katastra kao vlasnik navedenog.

 

Zanima me da li je to gotov slučaj, te da li kupac ima još bilo kakvo pravo na vlasništvo navedenog stana jer u katastarskom izvadku jedini vlasnik je moja majka?

 

I postoji još jedan problem, a to je da u tom stanu živi podstanar koji plaća stanarinu njemu i nije prijavljen na ovoj adresi. Iz tog stana već dvije godine curi voda u naš stan, te nitko to ne želi sanirati. Zanima me na koji način se riješiti čovjeka iz kuće?

 

Bilo kakav savjet je dobro došao.

 

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Glasi ovako:

Uvažava se žalba protustranke (moje majke) iz Zagreba, te se preinačuje rješenje Općinskog suda u Zagrebu od 2007. godine i rješava:

Odbija se prijedlog predlagatelja radi upisa prava vlasništva na nekretnini moje majke koja se sastoji od 4/12 djela kuće na adresi upisane kao zk tijelo A II sagrađene na 1/2 dijela čkbr ??? dvorište, vrt, vinograd, put i šuma na adresi pov. 1 ral i 942,2 čhv ili 9144m2 upisane u zk.ul. ??? k.o. Grad Zagreb kao zk tijelo A I u društvenom vlasništvu.

Nalaže se Općinskom građanskom sudu u Zagrebu - zemljišnoknjižni odjel, brisanje upisa provedenog na temelju rješenja tog suda, poslovni broj ??? od 2007. godine u zk.ul. br. ??? k.o. Grad Zagreb, uspostava prijašnjeg zemljišnoknjižnog stanja kakvo je bilo prije provedbe tog rješenja i brisanje zabilježene žalbe protustranke.

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija