Jump to content

Bivši traži skrbništvo pod opravdanjem da ja zlostavljam dijete


Kristina Kika

Preporučene objave

Poštovani,

Molila bih savjet kako postupati dalje. Bivši muž je zatražio skrbništvo nad djetetom u czss uz lažnu prijavu da moj sadašnji suprug, njegov otac i ja zlostavljamo dijete. Pozadina ovog napada na nas je da sam ja njega prije nekoliko mjeseci prijavila zbog neplaćanja alimentacije i da je podignuta optužnica protiv njega. Kako on neće sigurno odustati od toga predmet će završiti na sudu. Mene zanima šta dalje,kako se postaviti u ovoj situaciji? Može li sud ipak njemu dodijeliti dijete iako ne plaća alimentaciju niti je zadnje tri godine bio uključen u naš život osim povremenih susreta s djetetom? Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se dokaže da zlostavljate dijete , naravno da može. Uopće nije bitno da li ga je otac vidio jednom u tri godine ili ni jednom.

Ako se dokaže da Vas je namjerno, lažno prijavio , može se dogoditi da DO odbaci slucaj/eve ili da pokrene kaznenu prijavu protiv Vašeg bivšeg muža.

 

 

meni je ovdje zanimljivije što se Vaš bivši muž odvažio prijaviti vas za ''zlostavljanje djeteta'' sa kojim baš i nema kontakta.. kako ste naveli.

 

od kuda bi on tako nešto mogao znati? to je zadnja stvar sa kojom se bivši supružnici napucavaju. u centru za socijalnu skrb svašta se može ''izmuljati'' ali zlostavljanje djeteta je, logički, kazneno djelo.

 

moj savjet, ako NE zlostavljate svoje dijete , idite na to da Vas je namjerno prijavio jer ste vi njega zbog ne plaćanja alimentacije, Vaš bivši muž se nece dobro provesti.. s druge strane, dokaže li se da Vi činite štetu djetetu, nećete se dobro provesti.

vrlo jednostavno.

 

Ispričavam se što upadam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerujte mi, meni uopće nije do prepucavanja,prvenstveno radi toga što tu dijete najviše pati. S druge strane, nije u redu da ja crnčim ko konj da bi mi dijete imalo što jesti i obući dok dotični dođe po dijete samo kad ide svojima ili preko ljeta kad njegovi dolaze k njemu,kako bi pokazao da je on brižan tatica,a inače ga ne zanima ništa u vezi djeteta. To je razlog zašto sam ja njega prijavila za neplaćanje alimentacije. Iz toga je proizišla njegova optužba za zlostavljanje,jer je on osoba bez moralnih vrijednosti,koja će napraviti sve što je u njegovoj moći da sačuva svoju kožu, ne mareći pri tom za druge. Drugim riječima,kako se najlakše osloboditi plaćanja alimentacije,nego da dijete pokuša uzeti sebi. A najveće šanse ima ako ide s najtežim optužbama. Sasvim jednostavna matematika. Ono što mi nitko nije odgovorio što ja mogu trenutno poduzeti,kome se obratiti,jer sjediti doma i šutjeti dok me on blati po raznoraznim ustanovama nije niti ugodno niti opcija. U CZZS-u su rekli upravo to,da sjedim i čekam. Da li imam pravo uzeti odvjetnika pa požuriti taj proces,sama dati slučaj na sud? Tužiti ga za lažno terećenje? Svaka informacija je dobrodošla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana, nemojte se ljutiti, sve sam razumio, njegova je obveza plaćati skrbništvo za svoje dijete, to se podrazumijeva, ali me malo, u Vašem postu, oprostite, "zabolo" u oči sljedeće: " ..niti je zadnje tri godine bio uključen u naš život osim povremenih susreta s djetetom..", ovo u naš, a navodite da živite sa drugim čovjekom, sadašnjim mužem (Vaše pravo), što tu uopće nije bitno, bitno je dijete, a također se postavlja pitanje zbog čega je samo u par navrata u zadnje tri godine kontaktirao sa svojim djetetom, radi čega, ne opravdajući uopće njega, sam i napisao to u prvotnom postu...

 

Naravno da ne možete dozvoliti da Vas blati, ali ako Vas je, kako navodite, prijavio za zlostavljanje djeteta, a istog nije bilo, on to mora i dokazati, a to uopće nema veze sa neplaćanjem uzdržavanja radi čega ste Vi njega prijavili, te će on za to i odgovarati (i treba) tako da se nemate čega bojati....

 

Eto, na to sam u svom postu aludirao da je uvijek bolje razgovor i dogovor, nego širenje problema, a koje samo može zakomplicirati rješavanje istog, naravno, ako je to ikako moguće....

 

Iskreno, moje mišljenje je da bi Vam bilo dobro da angažirate odvjetnika i to sve prepustite njemu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pitanje je, koliko daleko Vam se ide?

ima par opcija, prijavite ga policiji za uznemiravanje, (primjecujem da Vas cijela situacija uznemiruje zato kazem), policija obaviještava centar svakom prijavom

drugo, sjedite doma i čekajte, kako su Vam i rekli u centru

treće, možete se pismenim putem obratiti centru na njihov službeni mail. koji (koliko znam) dobiva i ministarstvo.

 

 

dok vam 'slučaj ' ne dođe na sud (ako dođe)nema potrebe za odvjetnikom. bezveze bi ga plaćali kad neke stvari možete i sama.

to je moje mišljenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, uz sva uvažavanja Vašeg mišljenja, moje je mišljenje je da je to sve već daleko prošlo, prijava na prijavu....itd..itd..

A ako je on stvarno prijavio zlostavljanje djeteta, temeljem čega traži skrbništvo, kako se navodi, onda će zasigurno doći do suda, kao i za njegovo neplaćanje uzdržavanja djeteta (alimentacije)... što je oboje kršenja prava djeteta zagarantirana Obiteljskim zakonom, kao i Konvencijom o pravu djeteta...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija