Jump to content

etažiranje parkinga


TamaraS

Preporučene objave

Vanjsko parkirno mjesto ne mozete etazirati kao zasebnu etaznu jedinicu, vec moze biti samo pripadak odredene etaze (stana). Za to vam treba novi etazni elaborat i naravno pristanak svih za provedbu toga.

 

Druga opcija je da potpisete sporazum kojim uredujete koristenje parkiralista na nacin da opisete tko ce koristiti koje parkirno mjesto, ali takav sporazum ima znatno manju pravnu snagu od etaziranja, odnosno njime biste dobili posjed odredenog parkirnog mjesta, ali ne i iskljucivo vlasnistvo tog parkirnog mjesta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 godina kasnije...
Na 01. 12. 2016. at 11:27, TamaraS je napisao:

a sama parcelacija parkinga? je li to isto što i dioba? je li za to potrebno potpis svih suvlasnika?

A da li se u slučaju parkinga može zatražiti razvrgnuće zajednice i pravo na svoje mjesto? Naime, zgrada ima točno mjesta koliko stanova, ali oni suvlasnici koji imaju 2, pa i više auta uporno odbijaju bilo kakav dogovor i nama s po jednim autom na taj način praktički onemogućuju korištenje parkinga u vlasništvu zgrade! Kod kupnje stana nikome se u ugovoru ne spominje parkirno mjesto, što je očito bio propust, jer zgrada je očito bila projektirana po principu svaki stan jedno mjesto! Kojim pravom netko u zgradi uzurpira 2, pa i 3 mjesta, a ja s 1 redovito izvisim? Kako se zaštititi i kako stati na kraj ovom bezobrazluku i nepravdi nekolicine suvlasnika? Da li podnijeti tužbe protiv njih i kako? Molim vas za žurni savjet i pomoć!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija