Jump to content

zastara racuna za telekomunikacijske usluge


lilili77

Preporučene objave

Postovani

imali smo nepodmirene racune za telekomunikacijske usluge od rujna 2014 do rujna 2016. Krajem studenog 2016 primamo opomenu pred ovrhu za kompletno dugovanje. Uz savjetovanje javnog biljeznika pozivamo se na zastaru racuna za razdoblje od rujna 2014 do listopada 2015.i pocetkom 12mj placamo iznos koji je jednak racunima od studenog 2015 do rujna 2016..Racune kojima je proslo godinu dana od dospjeca na dan kad smo platili dio duga ne placamo i pozivamo se na zastaru jer nije pokrenuta nikakva ovrha..Saljemo im dopis sa svim tim objasnjenjem a oni govore kako moramo svo dugovanje podmiriti jer se racuni nisu vracali kao neuruceni posiljatelju pa smo ih stoga duzni platiti jer smo ih na taj nacin primili..Da napomenem racuni su stizali u postanski sanducic i mogli su se tako skupljati 5 god..i nitko ih nebi vracao..sto da radimo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Saljemo im dopis sa svim tim objasnjenjem a oni govore kako moramo svo dugovanje podmiriti jer se racuni nisu vracali kao neuruceni posiljatelju pa smo ih stoga duzni platiti jer smo ih na taj nacin primili..

 

Niste morali nikome ništa objašnjavati! Kad ste dobili PRIJEDLOG ZA OVRHU trebali ste samo izjaviti prigovor javnom bilježniku koji vam je uputio prijedlog i pozvati se na zastaru! U redu je da ste ostale račune koji nisu bili u zastari podmirili a račune u zastari NE MORATE PLATITI! Kakve veze ima da li ste te račune primili! Zastara se odnosi na obavezu plaćanja a ne na činjenicu da li ste fizički primili račun! Nadam se da sa JB niste samo ćaskali nego da ste mu IZJAVILI PISMENI PRIGOVOR, jer ako niste, i prošao je rok od osam dana, ovrha je postala pravomoćna, a u tom slučaju morati će te platiti i te račune u zastari!:glavomozid:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam ja nista ni dobila od javnog biljeznika samo od tvrke opomenu pred ovrhu..mi smo samo zvali javnog biljeznika da znamo kako postupati..znaci sad bi znaci trebala cekati od javnog biljeznika prijedlog na ovrhu i na to tek odgovoriti..da kad sam placala racune sve sam zbrojila ali sam izricito napisala koji mjeseci tako su mi i napisali da sam te novije racune platila..

nisam sada valjda zeznula stvar sto sam je isla javljati tvrtki za telekomunikacijske usluge a ne cekala javnog biljeznika

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam ja nista ni dobila od javnog biljeznika samo od tvrke opomenu pred ovrhu..mi smo samo zvali javnog biljeznika da znamo kako postupati..znaci sad bi znaci trebala cekati od javnog biljeznika prijedlog na ovrhu i na to tek odgovoriti..da kad sam placala racune sve sam zbrojila ali sam izricito napisala koji mjeseci tako su mi i napisali da sam te novije racune platila.

nisam sada valjda zeznula stvar sto sam je isla javljati tvrtki za telekomunikacijske usluge a ne cekala javnog biljeznika

 

Trebali ste samo platiti račune koji nisu u zastari tako da nedvosmisleno navedete da plaćate račun za taj i taj mjesec sa pravilnim pozivom na broj! Nadam se da ste tako i učinili, a izgleda da jeste kad vas nagovaraju da platite i račune u zastari jer "ste ih primili"! Nemojte više komunicirati s njima i ako vam pošalju prijedlog za ovrhu na račune u zastari, prema uputi o pravnom lijeku u roku od osam dana prigovorite da su računi u zastari! Nemojte s njima komunicirati više da ne biste priznali dug! Ako prekinete komunikaciju vjerojatno neće ni pokušati ovrhu jer bi imali samo troškove!:vjeruj:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija