Jump to content

Može li Sveučilište pokrenuti postupak ako im je moja situacija sumnjiva


Throwaway

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

ove bih se godine prijavila na Erasmus (studijski boravak u inozemstvu). U natječaju piše da studenti slabijeg socio-ekonomskog statusa imaju pravo na dodatnih 200 eura mjesečno (što bi mi puno značilo jer bih prijavila boravak u Ujedinjenom Kraljevstvu).

Također, u natječaju piše da oni utvrđuju takav status izvatkom iz porezne uprave (mora biti da su primanja po članu kućanstva mjesečno ispod 2100 kuna). U daljnjem tekstu natječaja kućanstvo definiraju kao osobe koje su u srodstvu i imaju prebivalište na istoj adresi.

Moja situacija je sljedeća: oba roditelja su prijavljena na drugoj adresi (svatko na svojoj i to već godinama), a ja sam sama prijavljena na odvojenoj adresi.

S obzirom da ne primam nikakvu stipendiju, obavljala sam jako malo studentskih poslova (većinom na crno, tako da ništa nije evidentirano jer su me isplaćivali na ruke), a studiram izvan mjesta prebivališta - izvadak iz porezne će mi ići u korist.

Zanima me mislite li da oni mogu pokrenuti neki postupak da se to istraži i ne dati mi tih 200 eura ili će samo utvrditi da su primanja ispod 2100 mjesečno i dati mi tih 200 eura mjesečno.

Sigurno će im biti sumnjivo (iz Osijeka sam, a studiram u Zagrebu) da ispada da sama živim i nemam nikakvih primanja.

Hvala unaprijed na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iskreno, ne treba mi. Roditelji su mi relativno uspješni poduzetnici i nema smisla da to oduzimam nekome komu stvarno treba.

lijepo od tebe :)......neznam detalje cijelog tog natječaja....ali recimo,za državne stipendije je bio upravo taj problem....gdje student živi odvojeno od roditelja i onda on nema nikakvih primanja....znam da je bila rasprava (neznam da li je i usvojeno) da student iako živi odvojeno od roditelja mora priložiti i roditeljska primanja....na taj način se sprećava zloupotreba bogatijih kojima se dijete preseli u stan i još dobija stiendiju unatoč dobrim primanjima roditelja......međutim ima i tu problema...ako je dijete "posvađano" s roditeljima i odseli...pa nema pomoć pd roditelja,a računali bi se primanja roditelja....

 

kod tebe ,zavisno od detalja natječaja ili pravilnika o računanju prihoda se može dogoditi da zatraže izjavu od roditelja da ti ne pomažu....to recimo zna raditi socijalna služba kod davanja socijalnih pomoći ,pa traže recimo od djece takvu izjavu da ne pomažu ili ne mogu pomagati roditelje....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija