Jump to content

Rahvod braka i maloljetno dijete


FunkyBoy

Preporučene objave

Pozdrav svima, prvi puta sam ovdje.

Trebam pravnu pomoc. Naime, supruga i ja smo bili u braku 3 godine. Imamo prekrasnog trogodišnjeg sina.

Uglavnom problem pocinje od dana kada sam otisao na sluzbenu proslavu Božića unutar firme. Otisao sam iz stana u 6 navecer, a vratio se u 10. Niti pijan, niti ista sto bi mojoj supruzi dalo razloga da se ponese prema meni kako se ponjela. Izbacila me iz stana i sad sam se preselio nazad kod svojih roditelja. Pokrenula je proces rastave braka na koji smo oboje pristali da bude sporazumno.

Mene zanima koja su moja prava u ovakvom slucaju. Kome se mogu obratiti? Ima tu jos podosta toga sto mi se ne da tipkati pa ako je netko zainteresiran da mu obrazložim cijelu pricu nek me kontaktira.

 

Srdačan pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sva Vaša prava i obveze biti će utvrđena u postupku razvoda braka koji je supruga, kako navodite, pokrenula, a Vi pristali kako bi išao Zahtijev za sporazumni razvod braka, kao što su skrbništvo nad mld. djetetom, uzdržavanje istog (alimentacija) i dr., možda bi bilo najbolje i najeftinije da se i o svemu tome dogovorite, te da sačinite zajednički roditeljski plan.....

No, ako je slučaj kompliciran, kao što ispada, tj. navodite (...Ima tu jos podosta toga sto mi se ne da tipkat.....), možda bi bilo najbolje posavjetovati se sa nekim od odvjetnika koji će Vam sve detaljno razjasniti, a možebitno, Vas i zastupati...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala. Kome da se obratim?

 

Plan o zajedničkoj skrbi djeteta možete sačiniti i samostalno, uz suglasnost oba roditelja, te ga predložiti sudu na provjeru kako bi stekao svojstvo ovršne isprave... ili, kad je malodobno dijete u pitanju, pri CZSS, u postupku obaveznog savjetovanja ili obiteljske medijacije radi sačinjavanja plana o zajedničkoj skrbi djeteta (čl. 106. Obiteljsko zakona), ali ako niti tada nije postignut dogovor i sačinjen takav plan, sud imenuje posebnog skrbnika djetetu, osobu koja je zaposlena u CZSS, koja će zastupati dijete u parničnom postupku razvoda braka, te tada sud donosi odluku o skrbi nad djetetom..

No, malo je nejasno kako ste uopće išli na sud, a da niste, pri CZSS, prošli obavezno savjetovanje ili obiteljsku medijaciju gdje bi, možebitno, sukladno čl. 106. Obiteljskog zakona, sačinili plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi kada imate mld. dijete ili ga samostalno sačinili i predložili sudu na usvajanje...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imenovanje posebnog zastupnika od strane CZSS nije potrebno jer ce dogovor biti postignut. Ipak smo oboje odrasli ljudi.

Imamo zakazan termin kod CZSS za obvezno savjetovanje. Zanima me, kome da se obratim da bi dobio adekvatan pravni savjet. Odvjetnicki ured ili drustvo.. Hvala

 

Bravo i svaka čast, tako je i najbolje, još jednom svaka čast...

 

Za parnični postupak pri sudu možete zatražiti savjet (da znate što Vas čeka), od bilo kojeg odvjetnika, pojedinca, koji se bavi Obiteljskim pravom, ureda ili društva, svejedno Vam je...

 

Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Meni je uvjek bio smješan onaj tečaj priprave za brak što se prolazi u crkvi, sada sam promijenio mišljenje.

Dobro bi bilo da neko sjedne s roditeljima ( mislim na dide i bake) i kad dobiju dijete da vide do čega može dovesti za...ancija.

Kažu da tate znaju često,kad im se žena vrati dom,a rastrockana, depresivna naći malo zanimacije sa strane, pa se zanesu. I ode brak k vragu.

Ja sam imao situaciju da sam ostao sam sa curicom od 4 godine.A sve jer mi nije palo na pamet da bi mogao to doživiti. Ljudi moji, to je strašno, svaku veće plakanje za mamom, 100 pitanja zašto više nije s nama, pa dijete upozna ljubavnika, nevjerovatno ali odmah joj je sve jasno, pa ne želi mami, pa bacanja i trganje iz naručja kod preuzimanja, zatvaranje u ormar, pa zahtjevi da se sve što ju podseča na mamu izbaci iz stana.

Strašno. Nikom to ne bi poželio, pogotovo ne svom djetetu. Al opet, šta je tu je.

e da i što je najgore za par mjeseci se svi češu po glavu sa pitanjem što je to trebalo, al poslje jeb... nema kajanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja imam slijedeći slučaj...

Nakon razvoda majka se sa našim sinom koji je tada imao 10 godina preselila u istom gradu kod svojih roditelja. Nakon nekih 6 mjeseci odlučila je, bez mog znanja, preseliti u drugi grad, navodno da bi bila bliže poslu. I evo sad su se opet preselili u treći grad jer se ona ponovno udaje i trudna je. Razvod je sam po sebi stresan za dijete, pogotovo u ovako osjetljivim godinama, a kad se dijete ovoliko seli to je još stresnije. I sad nakraju mali plače svaki dan jer je već tri škole promjenio u nepune dvije godine. Kaže da želi biti kod mene, da mu je dosta seljenja, da želi svoj stari život, prijatelje, školu... Ja sa bivšom nažalost nemam nikakvu komunikaciju jer se ona nemože udostojiti ni odgovoriti na poruku, a javljam joj se stalno jer sam zabrinut za dijete i želim da to nekako zajedno riješimo. Ali evo već tjednima od nje ništa... a on je sve više u depresiji, što nije normalno za tako malo dijete.

Samo vam želim dati primjer kako dijeca najviše ispaštaju kada je jedan od roditelja sebičan i misli samo na sebe...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija